Stel Seks

Dit zijn de beste seksstandjes als je rugpijn of zwakke knieën hebt

Rug- of knieklachten zijn niet alleen vervelend tijdens het sporten, ze kunnen ook je seksleven beperken. Gelukkig zijn er manieren waarop je toch kunt genieten.

Dit zijn de beste seksstandjes bij rugpijn of zwakke knieën:

1. Cowgirl

Anders gezegd: de vrouw – of degene die gepenetreerd wordt – zit bovenop. Dit is ideaal wanneer de persoon die ligt last heeft van rug- of knieklachten. Op deze manier kan worden genoten zonder dat er extra last ontstaat.

2. Missionaris

Dit standje is fijn wanneer de persoon die ligt degene is met knie- of rugklachten. Ook bij bekkenpijn of een zwangerschap kan het uitkomst bieden.

3. Staande doggy

Het klinkt misschien vreemd, maar ook wanneer je last hebt van knie- of rugpijn kun je het doggy-standje doen. Wil je hiervoor op je knieën zitten, dan is het verstandig om een zacht kussen erbij te pakkeen. Als dit de pijn niet verzacht, kunnen jullie ook de staande doggy doen. Leun over een laag kastje, een tafel of op een kruk.

4. Zittend

Heeft jouw partner of degene die penetreert last van zijn of haar rug of knieën? Dan is dit zittende standje ideaal. Hiervoor gaat je partner op een stoel zonder armleuningen of het bed zetten. Vervolgens zit jij met je gezicht naar hem/haar toe op schoot. Jij hebt nu de controle over het ritme en de snelheid van de penetratie.

Bron: Margriet
Foto: Getty Images