Jaimy: ‘Ik voel me goed bij hem, dus wat is het probleem?’

Jaimy en haar man schelen 21 jaar: ‘Ik voel me goed bij hem, dus wat is het probleem?’

Jaimy (27) ontmoette vijf jaar geleden de 21 jaar oudere Bub (48). Ze werden collega’s, vrienden en toen… geliefden. “Als we nieuwe mensen ontmoeten, benoem ik direct het leeftijdsverschil. Dan is het maar meteen duidelijk en blijven vragen uit.”

Jaimy (27) ontmoette vijf jaar geleden de 21 jaar oudere Bub (48). Ze werden collega’s, vrienden en toen… geliefden. “Als we nieuwe mensen ontmoeten, benoem ik direct het leeftijdsverschil. Dan is het maar meteen duidelijk en blijven vragen uit.”

‘Mooi zoals je bent’

Jaimy: “De eerste keer dat ik Bub zag, was tijdens een fotoshoot bij hem in de studio. Bub is fotograaf. Ik weet nog heel goed hoe fijn ik het vond dat hij me helemaal op mijn gemak stelde. Ik was 22 jaar en superslank. Ik kon eten wat ik wilde, maar kwam geen grammetje aan. Daardoor was ik onzeker over mijn figuur: ik vond mezelf te mager. Terwijl hij me fotografeerde, vertelde ik hem dat.

Bub was begripvol, maar ook heel duidelijk. Hij zei: ‘Je bent mooi zoals je bent en je hoeft nergens onzeker over te zijn. Ik krijg hier zo veel verschillende mensen in de studio. En geloof me: iedereen is wel ergens onzeker over. De een vindt zichzelf te dik, de ander te dun, een derde is niet blij met de kleur van de ogen of heeft een rimpel te veel. Het is nooit goed, nooit helemaal perfect. Wees dus blij met jezelf. Het is wat het is en alles is oké.’ Dat vond ik een eyeopener.

Na die eerste shoot liet ik me fotograferen door hem. Mijn zelfvertrouwen groeide. Omdat ik anderen ook zo’n fijne ervaring wilde bezorgen, ben ik op zeker moment Bub gaan helpen met de fotoshoots. Het klikte tussen ons, we hadden een leuk contact. Vriendschappelijk: hij had een relatie, net als ik. Voor zover ik het me kan herinneren, hing er toen ook nog niets in de lucht. Dat kwam pas een paar maanden later.”

Lees ook: Petra en haar ex-man Tom werden buren

Eerste kus

“Ik zocht werk en kon bij hem in de studio terecht. Inmiddels was zijn relatie stukgelopen en ook die van mij was over. Natuurlijk hadden we het daar weleens over. Voor Bub was het de zoveelste relatie die mislukte en een echt duidelijke reden kon hij niet verzinnen. Een ding wist hij wel, voorlopig wilde hij geen relatie meer. Hij had zich er al helemaal bij neergelegd dat hij een tijdlang vrijgezel zou blijven. Ik daarentegen geloofde nog steeds in de liefde, maar dan wel met iemand die mij tegengas durfde te geven. Dat heb ik nodig, anders wals ik in een relatie over je heen.

Bub en ik trokken veel met elkaar op. Het was druk in de studio en tussen ons voelde het vertrouwd. We konden samen lachen, maar hadden ook serieuze gesprekken. Op een gegeven moment zagen we elkaar ook buiten het werk. We gingen samen hardlopen of rijden op zijn motor. Toch duurde het even voordat we uit durfden te spreken dat we elkaar meer dan alleen maar leuk vonden. Waarschijnlijk door het leeftijdsverschil. Ik was nog niet eerder op een zo veel oudere man gevallen.

Bang voor de reacties

We schelen 21 jaar! Bovendien was hij mijn baas. Met hem een relatie beginnen, dat kon eigenlijk niet. Toch gebeurde het. De eerste kus kreeg ik bij hem thuis, na een ritje op de motor. We schrokken er allebei een beetje van. Bub waarschijnlijk nog het meest. Bij mij overheerste meer de verliefdheid. Ik voelde me goed bij hem, was door het dolle heen dat hij blijkbaar hetzelfde voelde voor mij als ik voor hem. Dus wat was het probleem?

Bub vond het lastiger. Hij was bang voor de reacties van de mensen om hem heen, vrienden, familie, maar ook zijn klanten. Bovendien wilde hij rekening houden met zijn zoon. Daarom besloten we eerst in alle rust goed uit te zoeken of wij echt wel zo’n goede match waren als we dachten, voordat we het aan anderen zouden vertellen.”

Allesbehalve standaard

“Tegen mijn ouders was ik meteen open over Bub en zijn leeftijd. Mijn moeder had er geen problemen mee. Zolang hij mij gelukkig maakte, vond zij het goed. Mijn vader schrok, hij begreep mijn keuze niet goed. ‘Wat moet je toch met zo’n oude man?’ vroeg hij. Ik legde uit dat ik helemaal niet bezig was met leeftijd. Ik ben gewoon verliefd geworden op Bub om wie hij is. Die uitleg accepteerde mijn vader. Al ging hij pas echt overstag toen hij Bub eenmaal ontmoette. Toen zag hij dat dit de man was die mij happy maakte. Tegenwoordig zijn mijn vader en Bub elkaars bestevrienden. Ze schelen ook maar negen jaar.

Ik denk dat onze relatie voor de meeste mensen een kwestie van wennen was. We zijn qua leeftijd allesbehalve standaard natuurlijk. Er zijn in het begin niet veel mensen geweest die tegen mij hebben durven zeggen: ‘Hij is toch veel te oud voor jou?’ Of: ‘Waar begin je aan?’ Maar ik weet zeker dat de meesten dachten: dit is niet serieus, hij is geen blijvertje.

Ze kregen allemaal ongelijk. Ondertussen zijn we al vijf jaar gelukkig. Ondanks of misschien wel dankzij het leeftijdsverschil. Bub gedraagt zich heel jeugdig. Is af en toe een losbol. Ik ben juist heel volwassen en kan best serieus zijn. Onze leeftijden matchen misschien niet, onze karakters sluiten naadloos op elkaar aan.”

Lees het volledige verhaal in Vriendin 42 2019.

Lees ook: Jolanda: ‘Acht maanden na onze scheiding kwamen we weer bij elkaar’

Tekst: Jolanda Hofland. Foto’s: Bart Honingh. Visagie: Linda Huiberts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen