vrouw bed slapen

Danique werd in een droom bezocht door haar overleden oma

Soms gebeuren er dingen die je niet kunt verklaren. Danique (23) kan erover meepraten. Na het overlijden van haar oma had ze een bijzondere droom die haar erg geruststelde. “Omdat de droom mij niet losliet, ging ik op zoek naar een verklaring voor mijn droom. Al snel las ik verschillende artikelen van droomdeskundigen. Ze kwamen allemaal op hetzelfde neer: als je droomt over een overledene, dan komt hij of zij met een boodschap…”

Danique: “Ik heb altijd een goede band met mijn oma gehad. Als kind zag ik haar een paar keer per week en het viel mij nooit echt op dat ze vaak ziek was. Dit besef kwam pas toen ik wat ouder werd. Mijn oma leed namelijk aan een depressie en had ook nierproblemen. Ik had erg met haar te doen, vooral omdat ze door haar ziekte veel dingen niet meer kon. Uiteindelijk overleed ze op 74-jarige leeftijd.”

Zorgen over kinderwens

“Ik was op dat moment achttien jaar en nog helemaal niet bezig met kinderen. Of beter gezegd: ik wist wel dat ik ze ooit wilde, maar in die tijd zeker nog niet. Toch had ik wel vaak het gevoel dat ik later moeilijk kinderen zou kunnen krijgen. Waarom, dat wist ik niet, maar ergens zei een stemmetje in mijn hoofd dat ik voor mijn kinderwens een lange weg moest bewandelen. En daar kon ik me af en toe best zorgen over maken.”

Bijzondere droom
“Met mijn oma besprak ik dit soort dingen nooit. Doordat ze zich vaak niet lekker voelde, was daar simpelweg geen ruimte voor. Ze wist dus niks van mijn zorgen, maar toch vertelde een heel bijzondere droom na haar overlijden mij wat anders.”

Baby in armen

“Het gebeurde een aantal maanden nadat mijn oma was overleden. Opeens bevond ik me in een droom in een soort witte, vredige ruimte. Ik had geen idee wat ik daar deed, totdat ik plotseling mijn oma zag staan. Alleen dat al vond ik opmerkelijk, want door haar ziekte was het haar in haar laatste jaren bijna niet meer gelukt om te staan.
Het mooie was dat ze er een stuk jonger en heel gezond uitzag. Ze was mooi opgemaakt en haar haar (niet meer grijs, maar bruin) was netjes getoupeerd. In haar armen lag een baby en mijn oma glimlachte naar mij. Ze zei dat het kindje mijn toekomstige dochter was en ik voelde direct heel veel liefde voor het kleine meisje.”

Namen

“Vervolgens hadden mijn oma en ik het over namen. Wat we precies zeiden, ben ik helaas vergeten (het was echt zo’n droom waarbij je van de ene naar andere ‘scène’ gaat), maar op een gegeven moment zei mijn oma bij een bepaalde naam: ‘Ja, dat is ‘m! Vertrouw erop dat deze naam zal komen, want het komt allemaal goed.’”

Verward

“Voordat ik het wist, werd ik weer wakker. Verward dacht ik na over mijn droom. De naam waar ze het over had, voelde ik meteen weer wegsijpelen. Was het een boodschap van mijn oma geweest dat ik zwanger zou worden? Ik had op dat moment nog niet eens een relatie…”

Boodschap

“Omdat de droom mij niet losliet, ging ik op zoek naar een verklaring voor mijn droom. Al snel las ik verschillende artikelen van droomdeskundigen. Ze kwamen allemaal op hetzelfde neer: als je droomt over een overledene, dan komt hij of zij altijd met een boodschap. Voor mij was dat zo bijzonder om te lezen. Vooral omdat ik ook las dat het overledenen meestal veel energie kostte om in een droom met iemand contact te maken. Mijn oma had mij dus waarschijnlijk heel doelbewust opgezocht in mijn droom.”

Vertrouwen

“Jammer genoeg heb ik daarna niet meer over haar gedroomd. Ik heb ook nog geen kinderen, maar ik heb wel een paar jaar een vriend met wie ik binnenkort een huis ga kopen. Net als ik wil hij in de toekomst graag kinderen. Hij weet van mijn droom over mijn oma en gelooft ook dat ze met een boodschap kwam.
Mijn vriend en ik zijn ervan overtuigd dat we ooit samen een dochter krijgen. We hebben zelfs een naam voor haar (ik weet niet zeker of het dezelfde is als die mijn oma noemde) en fantaseren heel vaak over hoe het met haar zal zijn. Voor ons gevoel hoort ze al helemaal bij ons. Mochten we over een tijdje dus moeite ervaren om een kindje te krijgen, dan houd ik me vast aan de belofte van mijn oma. Het komt allemaal wel goed, daar twijfel ik niet aan…”

Tekst: Renée Brouwer
Beeld: eigen foto

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.