Placeholder

Petra: ‘Is schoonmaken opeens weer sexy?’

Schoonmaken is weer sexy. Dat las ik in de krant. Ik kan me daar weinig bij voorstellen, maar ik ga graag de uitdaging aan.

Schoonmaken is weer sexy. Dat las ik in de krant. Ik kan me daar weinig bij voorstellen, maar ik ga graag de uitdaging aan. Het is tenslotte een win-win situatie: je eindigt met een schoon huis en een beetje sexy zijn kan nooit kwaad…

Detoxen van je huis
Om zo efficiënt mogelijk bezig te zijn, lees ik eerst alle tips en trucs over de voorjaarsschoonmaak. Het verbaast me wat ik allemaal tegenkom. Ik lees over het detoxen van je huis, de vork methode en het ontzooien en ontspullen van je huis. Allemaal mooie woorden om te zeggen dat je gewoon je rotzooi moet opruimen.

Ik vraag voortaan of mijn kinderen hun kamer willen detoxen. Misschien helpt dat

Ik vraag mijn gezin dagelijks op te ruimen, maar voortaan vraag ik maar of ze hun kamer willen detoxen. Misschien dat ze het dan wél doen. Maar eerst moet ik nu zelf aan de detox.

Ontspullen van de kledingkast
Ik trek mijn oude joggingpak aan, bind mijn haren op mijn hoofd en ga aan de slag. Omdat schoonmaken blijkbaar weer sexy is, begin ik in de slaapkamer. Je kunt maar beter op alles voorbereid zijn… De kussens, dekbedden en matrassen gooi ik naar buiten en begin aan het ontspullen van mijn kledingkast. Alles wat ik een jaar niet heb aangehad, moet ik van mezelf weggeven. Ik vind dat lastig, want ik schommel nog wel eens met mijn gewicht en heb daardoor verschillende maten in de kast.

Ik kan me niet voorstellen dat dit sexy is, maar misschien komt dat nog

Máár ik ben met het Lente Slank Plan begonnen, dus ik hang alvast de kleine maten in de kast en de rest doe ik in een plastic tas. Handig, dit is meteen een goede stimulans om het dieet vol te houden. Fanatiek ga ik door en als ik de spiegel poets, zie ik een vrouw in een oud joggingpak met een rood bezweet hoofd en haar haren in een rare knot. Ik kan me toch niet voorstellen dat dit sexy is, maar wie weet komt dat nog.

Muffige rommelkelder
Aan het eind van de dag ga ik nog even snel naar de supermarkt. Onderweg begint het te regenen en besef ik dat alles uit de slaapkamer nog buiten ligt. Als ik na een half uur thuis kom, is alles kletsnat. Ik leg handdoeken op de vloer en haal alles binnen. Tegen bedtijd zijn de kussens en matrassen nog vochtig en ruikt de slaapkamer naar een muffe vochtige kelder. Een mooi resultaat na een dagje poetsen. We besluiten een luchtbed op te blazen en op zolder te gaan slapen. Dat schoonmaken sexy is kan ik niet bevestigen. Maar romantisch is het wel!

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.