Barbecueën

Petra: ‘Barbecueën wordt langzaam een vrouwending’

Het is mooi weer dus we zijn massaal aan het BBQ-en. Het valt mij op dat het een mannending is wat langzaam in een vrouwending verandert. Allemaal veroorzaakt door BBQ light.

Het is mooi weer dus we zijn massaal aan het BBQ-en. Het valt mij op dat het een mannending is wat langzaam in een vrouwending verandert. Allemaal veroorzaakt door BBQ light.

Oermannen
Mannen staan rond de BBQ, één heeft de tang in zijn hand en de rest geeft commentaar. Ze gooien het liefst grote lappen vlees op het vuur om dat als hongerige leeuwen te verslinden. Het schijnt te komen door hun oerinstinct. Mannen zijn van nature jagers en dit instinct komt dan boven. De praktijk is meestal anders. De oermannen lijken meer op kleine jongentjes die om een kampvuurtje staan en voorzichtig kleine pakketjes folie op het vuur leggen. En dat is dat vrouwending.

Light BBQ
Want vrouwen vinden het gezellig om te bbq-en, maar dan wel gezonder en vooral magerder. Het liefst een ‘lightbbq’. Bij die term zie je die arme mannen in elkaar krimpen. Alle visoenen van de grote lappen vlees zijn in één klap verdwenen. Die oerman verdwijnt en de metroman verschijnt. Heel schattig draaien ze de groentenspiesjes en voorzichtig schuiven ze de vispakketjes over het rooster. Ondertussen dippen ze bleekselderij in zelfgemaakte hummus.

Realfoodbread
De metroman staat niet met een flesje bier in zijn hand, maar met een groot glas water met munt. Vervolgens maakt hij een portobelloburger op een bedje van zuurdesembrood. Een soort hamburger maar dan anders. Stokbrood wordt realfood bread of wordt helemaal vervangen door geglaceerde groentenstaafjes, gepofte zoete aardappel met quinoa ratatouille of artisjokharten met geitenkaas en rucola.

Gebroken artisjokhartjes
Daarom is het een kwestie van tijd en dan staan alle vrouwen achter de BBQ. Vrouwen hebben meer gevoel voor artisjokhartjes dan mannen. Ik denk wel dat alle mannenharten breken. De harten van mannen gaan nu eenmaal sneller kloppen van een lekker stuk vlees op een groot vuur. Natuurlijk zijn deze gezonde BBQ recepten heerlijk, maar op die paar zomerse dagen moet die oerman gewoon maar zijn gang gaan. Op de regenachtige dagen eten we wel weer gezond. Want die mannen van tegenwoordig hebben het best moeilijk.

Mannelijke Burger
Ze worden op verschillende fronten voorbij gestreefd en dan nemen de vrouwen straks het BBQ-en ook nog over. Afgelopen tijd waren er weer twee vrouwen ‘de eerste’. Lieke Martens: de eerste vrouwelijk sporter in de pindakaas reclame en Femke Halsema: de eerste Amsterdamse vrouwelijke burgemeester. De eerste burgermoeder. Laat die oermannen deze zomer dus maar grote stukken vlees op het vuur gooien en laat ze lekker genieten van een grote mannelijke burger mét pindasaus… wel die van Lieke!

Ook leuk: Petra: ‘De nieuwe klassenindeling blijft voor ouders een dingetje’ 

OVER PETRA

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en blogt nu voor Vriendin.nl. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Dolores
  ????? Zo grappig!!! Arme mannen....zelfs hun BBQ skills worden nu door vrouwen overgenomen! Tja, wij zijn nu eenmaal wel het sterke ras en nog slim ook... Survival of the smartest!
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Gerda
  Haha... die arme mannen, laat ze inderdaad nog maar hun gang gaan bij de BBQ! Want mannen moeten toch wel een beetje oerig blijven ?
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen