Placeholder

Petra: ‘Afscheid nemen zal nooit mijn hobby worden’

We wonen nu een maand in ons nieuwe huis en vandaag heb ik eindelijk de rust om met een kop koffie in de tuin te zitten. De afgelopen maand was één grote afscheidsceremonie.

We wonen nu een maand in ons nieuwe huis en vandaag heb ik eindelijk de rust om met een kop koffie op de bank te zitten. De afgelopen maand was één grote afscheidsceremonie.

Het was een cocktail van emoties en het voelt alsof ik daar te veel van gedronken heb. Ik ben suf en leeg. Afscheid nemen zal nooit mijn hobby worden. Ik ben nou eenmaal een drama queen.

Stadse juffer 
Bij het inpakken van al onze spullen kwamen de eerste emoties al los. Ik moest een doos met een miljoen herinneringen vullen. Alle mooie momenten in het huis kwamen boven en ik kreeg de angst dat we in het nieuwe huis misschien helemaal niet zo gelukkig worden. Het is best een klein dorp en ik ben echte stadse juffer. Het afscheid van de buurt, het huis, de basisschool viel me dan ook veel zwaarder dan ik dacht.

Grand dessert
Toen alles een beetje gezakt was volgde het een toetje. Zeg maar gerust een grand dessert. Na 26 jaar nam ik afscheid van mijn collega’s. Ik kwam als jong schaapje binnen en ga als semi oude vrouw de deur uit. De laatste werkdag was onwerkelijk en emotioneel. De laatste keer naar kantoor, de laatste keer inloggen, de laatste keer lunchen met mijn collega’s… Ik ben de dag mijmerend doorgekomen, maar heb het goed afgesloten met een mooi afscheidsfeest.

‘Het is jammer dat we te weinig mooie woorden tegen elkaar zeggen’

De dag erna
En nu zit ik, the day after, in mijn mooie nieuwe woonkamer en lees alle mooie kaartjes en briefjes. Er staat zo veel liefs op dat ik me bij sommige teksten afvraag of dat voor of ná het feestje is geschreven. Het is toch jammer dat we te weinig mooie woorden tegen elkaar zeggen. Gelukkig was ik er nu live bij, maar stel je voor dat ik al in mijn kistje had gelegen. Bij die gedachte kan ik zo snotteren. Maar nu ben ik klaar met al die emoties en mijn rol als drama queen. Ik lees alles nog één keer en stop de kaartjes in de doos met een miljoen herinneringen. Die zie ik wel weer bij een volgende verhuizing.

Ik begin maar met het verkennen van het dorp en trek mijn stoute klompen aan. Wie weet kom ik Swiebertje nog tegen. Dan kan ik meteen vragen of ik geschikt ben voor de rol van Saartje.

Over Petra

Relatie met: Fred (54)
Kinderen: Julia (8) en ‘cadeaudochters’ Demi (22) en Nikki (17)

We leerden Petra vorig jaar kennen toen zij als gasthoofdredacteur meewerkte aan ons jubileumnummer en gaat nu voor Vriendin.nl bloggen. Petra voelde dat het roer om moest. Ze verhuisde van de stad naar een dorp en werd na jaren werken weer student. Een blog gemist? Lees hier alles terug.