Canva1 2023 01 17t134438.562

B&B Vol Liefde-Desiree: ‘Ik zou weer graag verliefd willen worden’

Als ze haar vele fans moet geloven, was Desiree (55) dit jaar een graag geziene gast in B&B vol liefde. Ze dacht dat Hans, die ze in Italië leerde kennen, er ook zo over dacht. Toch werd het niets tussen die twee. “We hadden het leuk, maar hij was niet aan een relatie toe, merkte ik.”

Desiree: “Ik had een mooi leven, ik was gelukkig. Bij mij is het nooit saai. ‘Beleef het mee met Desiree, vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan’, zeggen mijn vrienden. Ik ben al zestien jaar single. Daarvoor had ik een relatie van elf jaar. Ik was verloofd, we stonden op het punt van trouwen. Hij was weduwnaar en had drie kinderen. Toen ze puber waren, konden ze het niet altijd goed met mij vinden. Hij heeft toen voor zijn kinderen gekozen. Dat was moeilijk.
Ik had al een stuk grond gekocht waarop we een huis wilden bouwen. Mijn ouders hebben daar een deel van gekocht, daarna hebben we er allebei een huis gebouwd. Mijn vader is drie jaar geleden plotseling overleden. Hij viel opeens dood neer in huis, mijn moeder vond hem boven aan de trap.
Zij woont nog steeds naast me. Door een bacterie is ze een onderbeen kwijt. Ik ben haar mantelzorger, ze eet elke dag bij mij. Ik ben nooit alleen. Ik heb veel vrienden en heb altijd mensen over de vloer voor een diner, borrel of concertje, want ik speel blok- en altfluit, hobo, piano en ik zing.
Toen ik vorig jaar met Kerst bij mijn moeder was, zag ik op tv die oproep van Hans, die in Italië woonde en meedeed aan Bed & breakfast vol liefde. Ik zag een gezellige, vlotte man, die net zo bereisd was als ik. Ik zei tegen mijn moeder: ‘Goh, wat een leuke man, daar kan ik wel op reageren.’ In een impuls heb ik me toen opgegeven.
Ik vroeg me wel af of ik in Italië zou willen wonen. Maar ik dacht: laten we eerst kijken of het klikt. Als hij de boel daar zou willen verkopen, kan ik dat ook doen en dan kunnen we samen aan zee gaan wonen op Aruba, de Cariben of de Bahama’s. En dan gaat mijn moeder natuurlijk mee.”

Niet gelukkig

“Achteraf bleken er enorm veel vrouwen te hebben gereageerd op Hans’ oproep. Maar toen ik eenmaal bij hem in Pistoia was, wist ik binnen een minuut dat ik daar niet gelukkig zou worden. Het was daar stil, er was weinig te beleven en ook financieel ging het niet zo best. Bovendien woonde de ex van Hans daar ook. Ik begreep al snel dat hij daar vanwege een contract met zijn werkgever de komende tien jaar niet weg kon. Dus dat idee van op de Cariben gaan wonen, kon sowieso niet.
Maar met Hans kon ik wel praten. Heel goed zelfs. Ik was zijn favoriet. Daar heeft de tv-kijker niets van gezien. Ik ging met hem uit eten, we gingen met de trein naar Florence om de stad te bezichtigen en liepen daar hand in hand. Vóór mij was al een andere kandidaat gearriveerd, Hayriye. Zij zag het helemaal niet zitten daar, ze heeft niet eens haar koffer uitgepakt. Uiteindelijk is ze eerder weggegaan dan ik.
Hans bleek ook anders dan ik zelf had gedacht. Hij was volgens mij helemaal niet toe aan een relatie. Dat heeft hij later zelf ook op tv gezegd, maar dat merkte ik al wel. Toen ik aankwam, had ik een cadeau voor hem meegenomen. Maar voor ons had hij niets gekocht. Hij maakte geen complimenten, stelde geen vragen en was veel zelf aan het woord. Ons ontbijt moesten we zelf klaarmaken.”

De augurkenrel

“Op een avond zou ik gaan koken, dat kan ik goed. Als bijgerecht zou ik tonijnsalade maken. Ik had Hans de dag daarvoor gevraagd of hij dingen als augurken en mayonaise in huis had. Dat was er allemaal, zei hij. Maar dat bleek niet zo te zijn. Ik besloot ernaar te vragen bij zijn ex Libera, maar vanwege de taalbarrière vlotte dat niet zo.
Toen ik Hans een appje wilde sturen om te vragen of hij die ingrediënten op weg naar huis wilde halen bij de supermarkt, reageerde Hayriye geïrriteerd. Ze vond dat ik dat niet kon maken. Het werd een hele rel. Libera belde Hans om te zeggen dat ik een scène maakte. Waarop Hans over zijn toeren thuiskwam.
Het is met Hans uiteindelijk niets geworden. Hij zei dat hij niet viel voor een vrouw als ik. Dat deed me niets. We hadden een leuke dag gehad samen. Ik denk dat hij eigenlijk wel viel voor mij als persoon, maar niet voor hoe ik me had gedragen. Al had ik niets verkeerd gedaan. Hij heeft me uiteindelijk naar huis gestuurd. Maar volgens mij meende hij het niet zo en vond hij het allemaal te gecompliceerd. Van de andere kandidaten is ook niemand overgebleven.”

De fans

“Ik ben inmiddels gewend aan de bekendheid die ik kreeg na mijn deelname Bed & breakfast vol liefde. Het is ongekend: er gaat geen dag voorbij of mensen spreken me aan. Dan zeggen ze dat ze zo van mij hebben genoten, willen ze mijn handtekening en op de foto met mij. Zelfs op de snelweg gaan mensen naast me rijden. Ze toeteren en zwaaien en maken dan snel een foto. Ik vind het leuk, ik hou er wel van.
Ik probeer lief te zijn voor mijn fans, ik praat altijd even met ze als ik ze tegenkom. ‘U gaat nog veel van me horen, ik krijg waarschijnlijk mijn eigen televisieprogramma’, zeg ik dan. Wat voor programma het wordt, is nog niet helemaal duidelijk. Ik ben zo veelzijdig, ze kunnen met mij alle kanten op. Er zijn inmiddels al proefopnames geweest. Ik wist ook niet dat ik daarin zo getalenteerd was. Het Nederlandse publiek houdt van mij. Ik heb ook wel kritiek gekregen hoor, maar dat doet me niets.
Nog steeds ben ik op zoek naar een lieve man die bij me past. Maar die moet wel iets toevoegen aan mijn leven. Ik zoek iemand die boven mij kan staan. Ik hoef geen man voor een mooi huis of een mooie auto, dat heb ik zelf wel. Als hij gescheiden is en kinderen heeft en het is allemaal gecompliceerd, hoeft het voor mij ook niet – ik wil alleen maar genieten.
Aan de andere kant: de vrijheid die ik nu heb, vind ik ook fijn. Ik heb veel alleenstaande mannen om me heen met wie ik bevriend ben, maar op geen van allen ben ik verliefd. Ja, ik zou weer graag verliefd willen worden. Misschien zou ik nog het liefst mijn verloofde terug willen. Hij was de perfecte man voor mij toen. Ik denk dat hij me inmiddels wel op tv heeft gezien. Als hij nu zou vragen of ik met hem verder wil, zou ik dat meteen doen.”

Desiree op Instagram volgen? Zoek op desireevantongeren

Tekst: Ella Mae Wester
Foto: Yasmijn Tan

Meer persoonlijke verhalen lezen? Neem nu een abonnement op Vriendin.