Persoonlijke verhalen

Acteur en horecaman Tim Immers is dolgelukkig met zijn twee meiden

In Goede tijden, slechte tijden keerde zijn personage Mark na 23 jaar terug met nog steeds dezelfde vrouw. In het echt is Tim Immers (47) ook verknocht aan één vrouw: Stella, met wie hij al zestien jaar samen is. Maar dat ging niet zonder slag of stoot: “Ik heb écht moeite voor haar moeten doen!”

23 jaar geleden verliet hij Goede tijden, slechte tijden, de soap die voor zijn doorbraak zorgde. Tim Immers vertrok als Mark de Moor met zijn geliefde Marieke naar Italië om daar een leven op te bouwen. Maar nu zijn ze terug! Marieke wordt gespeeld door een andere actrice, maar met Mark kwam ook Tim terug in de serie.

Na GTST kreeg hij een rol in Onderweg naar morgen. Hij presenteerde uiteenlopende programma’s, had een eigen productiebedrijf en belandde in de horeca. En zo komt het dat Tim in zijn restaurant Hangar in Amsterdam-Noord lachend bekent dat hij er wel weer even in moest komen wat GTST betreft. “Ik wist niet eens precies meer hoe Mark ooit de serie was uitgegaan! We hebben dat met z’n allen even moeten uitzoeken. Hoewel ik in het begin nog wel naar de serie keek, is dat moeilijk sinds ik in de horeca werk. Daardoor ben ik natuurlijk nooit om acht uur ’s avonds thuis…”

Waarom wilde je eerst niet terugkeren in GTST?

“Die vraag overviel me anderhalf jaar geleden nogal. Ik ben met veel andere dingen bezig; ik presenteer nog steeds House Vision waarvoor ik regelmatig op reis ga, en ik heb dit restaurant. Dus nee, ik voelde niet meteen de behoefte. Maar nu werd het me écht gevraagd en voelde ik me toch gevleid. Dus heb ik een screentest gedaan. De voorbereiding daarvoor was al een feestje! En de overtuigingskracht van GTST was zodanig, dat ik het toch heb gedaan. Nu zijn we een paar maanden verder en het is een warm bad. En ja, het is toch ook de plek waar het voor mij ooit allemaal begon.”

Kijk jij graag naar GTST? Lees hier het interview met Robin Martens

Hoe kwam je in de horeca terecht?

“Mijn vrouw Stella en ik woonden bij Bar Moustache om de hoek. Als we daar gingen eten, zei ik vaak: ‘Mocht ik ooit iets doen in de horeca, want dat was wel een jongensdroom, dan moet het zoiets zijn: niet te groot, overzichtelijk en in een leuk pandje als dit.’ Na een tijdje zei de eigenaar: ‘Ik heb je dat nu een aantal keer horen zeggen. Ik stop ermee, dus dit is je kans.’ Toen ik thuis vertelde wat hij had gezegd, zei Stella: ‘Nou, dan doe je het toch? Anders komt er nooit iets van.’ Ik vond een compagnon die al twee andere tenten had, hij was meteen enthousiast. Het was een leuk zaakje en het liep goed. Na vijf jaar heb ik mijn aandeel in dat restaurant en de tweede zaak die we er later bij namen verkocht, omdat ik dit ging bouwen.”

Je hebt je draai wel gevonden in de horeca?

“Absoluut. Ik vind het zo leuk omdat het echt om mensen gaat. Een paar avonden in de week help ik mee en ben ik gastheer. Dat geeft energie. Het is heel hard werken, maar daar hou ik van: rondrennen en sjouwen, doen, die hectiek past bij me. Vandaar waarschijnlijk dat ik naast deze baan en House Vision besloot er nog een baan bij te nemen, haha.”

Hoe heb je Stella ontmoet?

“We hadden een overlappende vriendenkring. Zo kwam ik haar tegen en dacht gelijk: die is van mij. Maar dat was niet zo makkelijk. Ze had destijds een horecabaantje en daar ben ik vier dagen in de week bagels met zalm gaan eten. Dat was het enige op de kaart wat ik nog te eten vond – en ik hou niet eens zo van bagels met zalm! Haar collega’s zeiden: ‘Zou je niet eens met hem afspreken? Want die bagels moeten hem zijn neus uit komen.’ ‘Nee,’ zei ze, ‘dat hoeft van mij niet.’ Waardoor ze natuurlijk nóg interessanter werd! Na drie lange maanden heb ik zelf gezegd: ‘Ik ga hier niet eerder weg voordat ik een date met je heb.’ ‘Dan kun je lang wachten’, antwoordde ze. Na nog twee uur gaf ze toe. De aanhouder wint.”

Anouk Maas speelt Zoë in de populaire serie Goede tijden, slechte tijden. Wij interviewden haar vorig jaar.

Foto: Bart Honingh

Reageer op dit artikel