Amalia

Zóveel geld moet Amalia maandelijks betalen voor haar studentenwoning

Dat kroonprinses Amalia in een grachtenpand aan de Singel in Amsterdam gaat wonen, was al bekend. Maar hoeveel geld moet ze hier eigenlijk voor betalen?

Weekblad Weekend zocht het uit.

Studie

Eerder werd al bekend dat Amalia in september zal starten met de opleiding Politics, Psychology, Law and Economics aan de Universiteit van Amsterdam. Hierom zal ze vanaf de zomer een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat betrekken. Ook heeft ze een parkeerplek voor de deur.

Prijskaartje

Zoals je wellicht al vermoedt, zit hier een flink prijskaartje aan. Volgens weekblad Weekend moet Amalia wel 15.000 euro per maand betalen om er te kunnen wonen. Of de kroonprinses dit bedrag ook voor de andere bewoners zal betalen, is niet bekend. Ze zal het pand samen met een paar medestudenten betrekken.

Wijzigingen

Voor Amalia in het pand zal gaan wonen, moeten er eerst een paar wijzigingen worden aangebracht. Zo zal de woning zwaar worden beveiligd met dure apparaten. Ook is de voordeur inmiddels geverfd. Deze was namelijk als enige in de straat rood, waardoor haar adres te makkelijk te herkennen was.

Bron: Weekend
Foto: Koningshuis

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.