Boer Tom

Zoontje van boer Tom kreeg RS-virus: ‘Hij had hoge koorts en was heel benauwd’

Boer Tom en zijn partner Marieke hebben een paar spannende weken achter de rug. Vlak na de geboorte van hun tweede zoon Kees werd het RS-virus bij hem geconstateerd.

Zoon boer Tom in het ziekenhuis

Het gaat momenteel hartstikke goed met het gezin, maar dat was in november wel even anders. Nadat Kees op 15 november geboren wordt, breekt er een akelige periode aan als hij het RS-virus krijgt. Het virus veroorzaakt vooral ernstige ziekte bij jonge baby’s die benauwd worden door een ontsteking van de kleine luchtwegen (bronchiolitis) of een longonsteking.

De kleine man moest drie dagen in het ziekenhuis opgenomen worden zodat ze zijn gezondheid konden monitoren. “Hij had hoge koorts en was heel benauwd”, zegt Tom in gesprek met RTL Boulevard. “Het was best akelig. Aan de andere kant was het fijn dat hij in het ziekenhuis lag.” Het koppel heeft veel gehad aan de goede hulp van verpleegkundigen en dokters.

Hoe gaat het nu met Kees?

Gelukkig hoefde hun zoon niet aan de beademing in het ziekenhuis. “Maar dat weet je natuurlijk niet van tevoren, of het erger gaat worden. Het was spannend, maar achteraf is het heel erg meegevallen. We waren in heel goede handen.”

Inmiddels is Kees aan het uitzieken. “Het is een heel gezond, Hollands welvaren jongen”, vertelt Tom. “Het gaat goed met Kees”, vult Marieke aan. Tom: “Het is een jochie van het platteland, hè? Hij is sterk en komt er weer bovenop.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: Instagram