paaseitjes paasei

Zó lang kun je paaseitjes bewaren (en zó doe je dit het best)

Eerlijk is eerlijk: de kans is groot dat je voorraad chocolade-eitjes met Pasen vast wel opgaat. Maar mocht je tóch nog wat overhouden: hoe lang kun je ze eigenlijk bewaren?

Houdbaarheidsdatum

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: op chocolade zit geen specifieke houdbaarheidsdatum. Volgens het Voedingscentrum kun je de melkvariant in ieder geval prima langer dan 2 maanden bewaren.

Proberen

Hoe je dan wél weet of je paaseitjes over de datum zijn? Dit kun je het beste op gevoel doen. Kijk of de eitjes er nog goed uitzien en niet vreemd ruiken. Bij twijfel kun je een stukje proeven. Is de smaak goed, dan kun je ze gewoon nog opeten.

Witte uitslag

Zie je op een gegeven moment witte uitslag op je eitjes? Maak je dan geen zorgen. Deze kan ontstaan bij temperatuurschommelingen, en wordt gevormd door vet dat naar buiten treedt. Het is niet schadelijk en ook dan kun je de eitjes gewoon nog eten.

Let wel: bewaar je eitjes nooit in de koelkast. Chocolade blijft namelijk het lekkerst bij een temperatuur tussen de 15 en 18 graden.

Bron: Libelle
Foto: Getty Images