Ontwerp Zonder Titel 2020 03 24t114313.372

Zo hoog is de boete als je geen 1,5 meter afstand tot elkaar houdt

Hoewel de maatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden al eerder werd afgekondigd, leken sommige mensen dit niet erg serieus te nemen.

Daarom zijn de maatregelen maandagavond flink aangescherpt.

Boete

Veel mensen gingen afgelopen weekend naar bossen, parken en stranden vanwege het mooie weer. Hierbij hielden zij zich niet altijd bezig met het behouden van 1,5 meter afstand tot elkaar. Het kabinet heeft dan ook bepaald dat als drie of meer personen minder dan anderhalve meter afstand tot elkaar bewaren, zij een boete kunnen krijgen. Deze kan oplopen tot maar liefst 400 euro.

Uitzondering

Wie een gezin vormt, mag wel dichter bij elkaar in de buurt komen. Maar krijgt één van jullie koorts, dan geldt dat het volledige huishouden thuis moet blijven. Alleen voor mensen met een vitaal beroep – en die zelf niet ziek zijn – wordt een uitzondering gemaakt.

Bron: NU.nl, Margriet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Anoniem
  Karel
  Ik zat anderhalf meter van twee jongens af. Vervolgens kwamen 2 boa's ons drie een boete geven terwijl na mijn idee gepaste afstand hield. De ambtenaar kon geen waarschuwing geven en hij moest hier zich aan houden. Verder heb ik aangegeven dat ik het er niet mee eens ben. Hoe kan ik het best in verzet gaan?
  Beantwoorden
  • Anoniem
   Karel
   Zij waren met z'n twee├źn, ik was in mijn eentje met mijn scooter geparkeerd. Ik zat ongeveer 1.6 meter van de middelste jongen.
   Beantwoorden

Gerelateerde artikelen