Ontwerp Zonder Titel 2024 06 07t103750.248

Je zelfverzekerd voelen tijdens de zomermaanden? Zó pak je dat aan

Het is echt niet gek als je je in de zomer iets vaker onzeker voelt, maar gelukkig kun je hier wel iets aan doen.

Het ideaalbeeld

Veel vrouwen zijn erg kritisch en streng voor zichzelf. Je had graag meer rondingen gehad of je zou liever wat slankere bovenbenen of een plattere buik willen. Misschien heb je een ideaalbeeld en omdat je hier niet aan voldoet, voel je je onzeker. Vrouwen die zelfverzekerd zijn hebben of geen ideaalbeeld in hun hoofd (ze zijn goed zoals ze zijn) of hun uiterlijk komt veel overeen met het ideaalbeeld dat ze hebben. Voor een deel zul je je door te sproten en gezond te eten waarschijnlijk zelfverzekerder (en sterker) gaan voelen. Daarnaast is het vooral de kunst om je ideaalbeeld wat aan te passen zodat je meer tevreden bent met hoe je eruitziet. Door bijvoorbeeld te letten op je stressniveau, zal je zelfbeeld minder negatief worden en je gelukkiger voelen. Soms helpt het om te sporten en soms is het juist goed om voor rust en ontspanning te kiezen. Het vrouwelijk lichaam is ingewikkeld en hormonen hebben invloed op hoe je je voelt. Neem daarom je cyclus onder de loep en kijk welke invloed de verschillende fases hebben en hoe je hier eventueel beter mee om kunt gaan.

Lees ook: 100+ affirmaties die positiviteit, zelfvertrouwen en liefde bevorderen

Jezelf positief toespreken en kiezen voor gezonde voeding

Het zou beter werken om jezelf in de derde persoon toe te spreken. Zeg dus niet ‘ik ben sterk’, maar bijvoorbeeld ‘Sara is sterk’ of ‘Sara zorgt goed voor zichzelf en wordt zo iedere dag fitter en gezonder’. Door dit een paar keer per dag te doen zul je merken dat je weerbaarder wordt en je zelfvertrouwen stijgt. Probeer echt positief over jezelf te praten en dus juist niet te streng voor jezelf te zijn. Kies voor gezonde voeding die goed is voor je brein (positieve stemming) en je algehele gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan vette vis, noten, groene bladgroenten en let daarnaast op je vezelinname. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je je sterk voelt en draagt dus zeker bij aan een positief zelfbeeld.

Vriendin’s favoriet

Christine Wilding helpt je in Vergroot je zelfvertrouwen naar een beter zelfbeeld en een gelukkiger leven. Ze leert je over je onzekerheid heen te komen en negatieve gedachten te beperken. Aan de hand van de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie biedt dit boek 5 praktische stappen die jou helpen om je dagelijkse leven en gedachten te veranderen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Momentjes voor jezelf creëren als je samenwoont? Probeer dan déze 5 tips

Foto: GettyImages
Bron: Harpersbazaar.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.