Zelf tuin verbouwen

Zelf je tuin verbouwen, dat doe je zo!

We kennen het allemaal wel, in de loop der tijd veranderd onze smaak, vinden we nieuwe dingen mooi en dingen waar we vroeger van hielden kunnen we niet meer aanzien. Dit gebeurt met de kleding die je draagt, de meubels die je in je huis hebt staan en de accessoires die je koopt. Het kan dus ook zo zijn dat je op een geven moment toe bent aan nieuwe tuinartikelen of dat je überhaupt de hele inrichting van je tuin anders wilt gaan doen. Dit kan voor sommige een grote investering zijn en een hoop geld kosten.

Maar wees niet getreurd, als je wilt leren hoe je zelf je tuin kunt ombouwen in een droomplek, dan ben je bij vriendin.nl aan het juiste adres. Lees in dit artikel meer over alle tips en tricks die je kunt gebruiken om je tuin een make over te geven.

Tegels of gras

Laten we beginnen bij de ondergrond die jij graag in je tuin wilt hebben. De voornaamste twee keuzes zijn om voor tegels of gras te gaan. Wanneer je voor tegels kiest, zal de tuin vaak een wat strakkere en modernere uitstraling krijgen dan wanneer je voor gras gaat. Gras geeft meer een rustige en natuurlijke uitstraling. Het is natuurlijk allebei even mooi en het is maar net waar jou voorkeur ligt. Ga je echter voor tegels, dan wordt het wel iets lastiger om deze zelf te leggen. Het is zeker niet onmogelijk, maar er komt wel enige kennis en handigheid bij kijken. Als je alles dus echt zelf wilt doen, is het aan de raden om voor gras te kiezen, of dit nou normaal of kunstgras is, dit maakt niet veel uit. Beide zijn relatief makkelijk zelf te plaatsen.

De aankleding

Het leukste gedeelte om zelf te doen is natuurlijk de aankleding van de tuin. Hiermee kun je echt laten zien wie je bent en wat jouw persoonlijke stijl is. Je hebt hiervoor geen hulp van een professional nodig. Het enige dat jij hoeft te doen is alle tuin -en bouwmarkten bij jou in de buurt af te struinen en te kijken wat jij mooi vindt voor in jouw nieuwe tuin. Ook hiermee kun je alle kanten op. Wil je jouw tuin inrichten als een rustgevende tempel in Bali? Ga dan voor gekleurde kleden en palmbomen. Is een chic terras in Saint Tropez meer iets voor jou? Kies dan voor wit hout en leistenen tegels.

Budget tuin inrichten

Het kan natuurlijk ook zijn dat je graag je tuin opnieuw inricht maar hier liever niet al te veel geld aan uitgeeft. Dit is geen probleem! Ook met een kleiner budget kun je een hartstikke leuke nieuwe tuin creëren. Er zijn namelijk zat tweedehands markten, zowel offline als online, waar je genoeg leuke spulletjes en meubels kunt vinden. Hier vind je vaak ook originele dingen die je anders nooit was tegengekomen. Misschien alleen maar leuker dus. Er zijn dus verschillende manieren om je tuin te verbouwen en te restylen. Kijk voor inspiratie op websites zoals Pinterest, en ga aan de slag!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.