Willeke Alberti 75 jaar

Willeke Alberti viel 13 kilo af vanwege zorgen om haar kinderen

Het schandaal rondom Johnny de Mol en de ziekte van Daniëlle Oonk zijn moeder Willeke Alberti niet in de koude kleren gaan zitten. Ze is er maar liefst 13 kilo door kwijt geraakt.

‘Licht’

“Er kan me niets ergers overkomen dan dat het niet goed gaat met mijn kinderen, ze zijn alles voor mij”, aldus Willeke in een interview met Beau Monde. Afgelopen jaar werd haar zoon Johnny beschuldigd van seksueel misbruik door een anoniem persoon en van mishandeling door zij ex Shima Kaes. Bij haar dochter Daniëlle werden twee kwaadaardige tumoren ontdekt. Gelukkig lijkt het inmiddels beter met hen te gaan. “Er is weer licht in de tunnel”, aldus de zangeres. “Het was wat veel allemaal.”

Bijkomen

Willeke vertelt dat ze af en toe bij haar andere zoon Kaj, die in Frankrijk woont, even rust heeft kunnen vinden. “Af en toe ga ik daar een weekje heen om bij te komen. Dat had ik dit jaar echt wel nodig, want natuurlijk heb ik het moeilijk gehad met wat er allemaal beweerd is over Johnny.” Ook haar carrière heeft haar geholpen. “Door mijn vak heb ik het overleefd. Als ik op de bühne sta, gaat er heus van alles door me heen. Maar ik ben er om de mensen te ontroeren of te laten lachen, niet mezelf.”

Sterk zijn

Het zingen over gevoelige onderwerpen was niet altijd even makkelijk. Willeke: “Als artiest moet je je emoties binnenhouden en dat is niet altijd makkelijk. Je moet sterke benen hebben om te doorstaan wat er soms over je heen komt als bekende Nederlander. Ik kan veel hebben, maar van mijn kinderen blijven ze af. Ik ben trots op ze allemaal, ook op het feit dat Daniëlle in een interview over haar ziekte heeft verteld. Het is ongelofelijk hoe sterk zij is. Maar het blijft voor mij als moeder ontzettend moeilijk. Daarom is het zo goed om te blijven optreden, dat leidt me enorm af.”

Bron: RTL Boulevard
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.