Weersverwachting April

Gaat de lente eindelijk doorzetten? Dit is de weersverwachting van april

Verlang je na het wisselvallige weer in maart ook zo naar het voorjaar? Eens kijken wat de weergoden voor april in petto hebben.

Weersverwachting april 2024

Wisselvallig, somber en meer herfstig dan een heerlijk voorjaar: je kunt maart omschrijven hoe je wil, maar op een paar fijne lentedagen na heeft Nederland nog niet echt kunnen genieten van het voorjaar. De grote vraag is of dat wel in de weersverwachting voor april staat.

Het antwoord is: voorlopig nog niet. In de eerste weken van april kun je nog steeds sterk wisselvallig weer verwachten, waarbij op het ene moment de zon schijnt en het op het volgende moment regent. “Daarbij is er weinig ruimte voor de zon en waait het regelmatig stevig”, aldus Weeronline.

Lees ook: Deze bomen en struiken kun je het beste in april snoeien

Temperatuur

De tijd van de winterjassen kun je wel achter je laten. Ondanks de stevige wind waardoor het frisser aanvoelt, schommelt de temperatuur tussen de 10 en 15 graden. Richting het einde van de maand is de kans op warm weer ‘behoorlijk groot’ met regionale warme dagen met een maxima van 20 graden.

De kans op droog en zonnig weer neemt halverwege de maand toe, maar een lange, droge periode lijkt nog niet in het verschiet te liggen. Als de voorspelling klopt, doen er wel minder buien ons land aan. Met een beetje geluk kun je dan weer in de tuin zitten.

Vriendin’s favoriet

Ervaar ultieme ontspanning met de Egg Hangstoel van Swoods. Een veelzijdige toevoeging aan elke ruimte, perfect voor tuin of woonkamer. Stijlvol design in diverse kleuren, afgestemd op jouw persoonlijke smaak en interieur. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Getty Images