lente

Bikini aan? Dít wordt het weer in de rest van mei

Hoewel we een aantal warme dagen hebben gehad, was het weer in mei tot nu toe grotendeels wisselvallig. Hoe zit dat in de rest van de maand?

We zochten het voor je uit.

Tot het pinksterweekend

Woon je in het noordoosten van het land? Dan zit je volgens de experts van Weeronline momenteel het best voor goed weer. Dit is sowieso het geval tot pinksterweekend. De temperatuur ligt hier tussen 18 en 25 graden, de zon schijnt vaak en regen of onweer komt slechts lokaal voor. In de rest van het land regent het vaker en schijnt de zon een stuk minder. Hierbij kan het ook gaan onweren. De temperatuur ligt tussen de 18 en 22 graden, maar tijdens buien is het kouder.

Na het pinksterweekend

En hoe zit het na het pinksterweekend? Volgens Weeronline zullen dan de regionale verschillen verdwijnen. Er komt meer ruimte voor de zon, maar er zijn ook dagelijks stapelwolken die tot enkele lokale regen- of onweersbuien kunnen leiden. Deze buien verplaatsen zich slechts langzaam vanwege weinig wind. Het zou dus zomaar kunnen dat in het ene dorp de zon schijnt, terwijl het verderop onweert. Het wordt gemiddeld tussen de 17 en 20 graden.

Wisselvallig weer

De kans is groot dat we voorlopig te maken blijven houden met wisselvallig weer. Het is hierbij onzeker of een warme zuidwestenwind of een koele noordwestenwind de overhand krijgt. Volgens Weeronline neigen de modellen momenteel iets meer naar de koele noordwestenwind die ook buien en bewolking met zich meebrengt. Van een hittegolf of tropische dagen is voorlopig dus nog geen sprake.

Bron: www.liefdeblijftleven.nl
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.