Canva1 2022 02 24t093212.607

Waarom Pink Lady® appels áltijd lekker en roze zijn

In tegenstelling tot andere appels, hebben die van Pink Lady® altijd een zoete smaak en een mooie roze kleur. Wat is het geheim van de telers?

We leggen het uit.

7 maanden

De Pink Lady® appel is de eerste die bloeit en de laatste die wordt geoogst. Wist je dat hij wel 7 maanden (!) aan de boom rijpt om zijn heerlijke smaak te ontwikkelen? Eén nadeel van deze lange tijd: de appel krijgt vaker te maken met veranderende weersomstandigheden. Om deze reden besteden alle producenten de grootste zorg aan de appel gedurende zijn hele levenscyclus, van de boom tot aan de oogst in de herfst.

700 uur werk

De teelt van de Pink Lady® vergt gemiddeld zo’n 700 uur werk per hectare. Dit is 20% langer dan bij andere rassen. Het vele werk zorgt niet alleen voor het behoud van de heerlijke smaak van de appel, maar is ook nog eens goed voor het milieu.

Milieuvriendelijk

Wist je dat 100% van de producenten van de Pink Lady®appel PFI, Global GRASP en/of biologisch gecertificeerd zijn? Dit houdt in dat er altijd voor een milieuvriendelijke productie wordt gekozen met natuurlijke middelen om de boomgaarden te beschermen. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van hagen of nestkastjes. Ook worden er programma’s opgezet ter bevordering van het behoud van bestuivers en de bescherming van biodiversiteit.

Volledig natuurlijke kleur

Alle zorg van de producenten gedurende de hele levenscyclus van de appel maakt dat de Pink Lady® een unieke smaak en kleur heeft. Deze kleur is volledig natuurlijk. Het is namelijk een direct gevolg van de temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Hoe kouder de nachten en hoe zonniger de dagen, hoe meer kleur de appelen krijgen naarmate de oogst nadert!

Dit artikel geschreven in samenwerking met Pink Lady®.