Waarom is Koreaanse skincare zo geliefd?

Waarom is Koreaanse skincare zo geliefd?

Je hoort er in het westen steeds meer mensen over: Koreaanse skincare. En dat is niet gek. Zuid-Koreanen staan namelijk bekend om een beeldschone en zijdezachte huid. De skincare routine speelt hierin een grote rol! Koreaanse skincare is heel anders dan westerse skincare. Om déze redenen is het zo geliefd – en wil jij hierop overstappen.

Tien stappen voor een complete huidverzorging

In de westerse wereld zien we de vormen van skincare meestal als afzonderlijke onderdelen, die we inzetten wanneer we denken dat ze nodig zijn. Bij Koreaanse skincare zit dat net even anders: de complete verzorging bestaat uit tien doordachte stappen. En deze stappen zijn heilig. Ze bestaan uit onder andere reiniging, peeling, hydratatie en bescherming. Zo ga je voor het complete plaatje! Deze skincare routine staat dan ook bekend om de holistische benadering, waarbij meerdere onderdelen een essentiële rol spelen. En zo kies je dus voor een zijdezachte en glanzende huid. Klinkt als veel werk? Probeer het eerst eens uit. Je kunt ook beginnen met een aantal van de tien stappen. En als het eenmaal in je systeem zit, ben je allang vergeten dat het eerder wat meer moeite kostte.

Effectief resultaat, op langdurige termijn

Westerse skincare is met name gericht op snel resultaat. We willen het liefst dat een crème die we gister voor het eerst hebben aangebracht, vandaag nog resultaat geeft. Bij Korean skincare ga je juist voor een benadering met effect op de langere termijn. Zo geniet je over dertig jaar nog steeds van een prachtige huid! Daar heb je uiteindelijk veel meer aan. Het complete stappenplan draagt hieraan bij. Maar ook de soorten producten: innovatief en effectief. Kies voor doeltreffende producten, zoals cleansers, patches en zonbescherming van COSRX. Met dergelijke producten reinig, hydrateer en bescherm je je huid op de beste wijze. Wie de juiste producten gebruikt en de routine op de goede manier uitvoert, blijft een jonge huid houden. Ook treden er gedurende de jaren minder snel oneffenheden op.

Luisteren naar de huid

Het effectieve resultaat komt ook voort uit het leren luisteren naar de huid. De westerse huidverzorging is met name gericht op het oplossen van problemen. Terwijl je met de Koreaanse huidverzorging juist preventief biedt wat de huid nodig heeft – zodat die huidproblemen überhaupt niet te hoeven ontstaan. Je bent je huid dus als het ware steeds een stapje voor, waardoor je die gezonde huid zo goed kunt blijven behouden. Ook dit sluit weer aan op de holistische benadering, die we hierboven al kort benoemden.

Tijd nemen voor jezelf

In het grotere plaatje komt het er ook op neer dat je meer de tijd neemt voor jezelf. Gun jezelf dat stukje zelfliefde! De huid is een belangrijk onderdeel van het lichaam, dus je kunt het maar beter niet verwaarlozen. Zie de momenten waarop je je bezighoudt met je skincare routine als me-time momenten. En daar kun je er nooit genoeg van hebben! Trek je terug in de badkamer, steek een goede geurkaars aan en zet je favoriete muziek op. Dat is toch een feestje?

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.