Woman Icing Cupcakes At Kitchen Counter

Dít is waarom je een bakvorm alsnog moet invetten als je bakpapier gebruikt

Je bakvorm invetten én bakpapier gebruiken voelt misschien als dubbelop. Toch is het heel belangrijk om dit te doen. We vertellen je drie goede redenen.

1. Bakpapier kruipt niet omhoog

Het kan erg vervelend zijn wanneer je bakpapier niet goed in de bakvorm blijft zitten. Je kunt ervoor kiezen om het eerst even te verfrommelen, maar een handigere manier is om de vorm in te vetten. Het bakpapier blijft dan namelijk plakken aan de bakvorm. Op deze manier voorkom je dat het beslag niet opeens naast het bakpapier ligt.

2. Geen deuken in je taart of cake

Het is altijd spannend hoe je taart of cake uit de oven komt. Is alles wel goed gegaan en ziet het er mooi uit? Om ervoor te zorgen dat het er net zo lekker uitziet als dat het smaakt, kun je de bakvorm eerst invetten en bekleden met bakpapier. Zo zorg je ervoor dat je geen deuken of kreukels in je baksel hebt.

3. Baksel blijft niet aan het bakpapier plakken

Om ervoor te zorgen dat na afloop je taart of cake niet blijft plakken aan het bakpapier, kun je de bakvorm eerst invetten.

Bron: Culy
Foto: Getty Images