ondergoed

Waarom je beter geen corrigerend ondergoed kunt dragen

Corrigerend ondergoed kan ervoor zorgen dat je er optisch nét wat slanker uitziet. Maar wist je dat het helemaal niet zo goed is voor je lichaam?

En wel hierom.

1 Spijsvertering

Wie vaak corrigerend ondergoed of andere strakke kleding draagt, kan last krijgen van haar buik of maagzuur. Gastroloog John Kuemmerle: “Als je darmen gedurende een lange tijd samengedrukt worden, dan krijg je een opgeblazen en ongemakkelijk gevoel. Een gevoel dat vergelijkbaar is wanneer je veel te veel gegeten hebt en eigenlijk liefst de knoop van je jeans zou losmaken.”

2. Hyperventilatie

Ja, je kunt zelfs last krijgen van hyperventilatie door het dragen van corrigerend ondergoed. Dokter Richard Bricknell, directeur van de Physiotherapy Clinic, legt uit: wanneer je buik constant onder druk staat, krijg je het gevoel dat je je buik de hele tijd inhoudt. Hierdoor kan je diafragma niet voldoende uitzetten wanneer je ademt, wat leidt tot een oppervlakkige en kortstondige ademhaling, zoals bij hyperventilatie.

3. Slechte bloedcirculatie

Naast je buik, kun je ook last krijgen van tintelende of gevoelloze benen. De reden is dat je dijen vaak worden ingesnoerd, wat de bloedcirculatie bemoeilijkt. Chiropractor Karen Erickson: “Het is net een gigantische rubberen band die je aanspant rond je dijen wanneer je gaat zitten.”

4. Infecties

Wist je dat je vatbaarder bent voor bacteriële en schimmel infecties wanneer je shapewear draagt? Ook kun je meer gaan zweten door de synthetische stoffen, met als gevolg dat je nog meer kans loopt op een infectie. Vooral folliculitis komt vaak voor, als de haarzakjes ontsteken en je last krijgt van jeuk en rode bultjes.

En nu?

Betekent dit dat je nu voortaan nooit meer corrigerend ondergoed kan dragen? Nee hoor, dat niet. Let er alleen op dat je dit niet te vaak doet en je de shapewear niet te klein koopt. Het moet niet in de huid snijden, zodat je er nog makkelijk in kunt bewegen.

Bron: HLN.be
Foto: Getty Images

Lees ook: dít gebeurt er met je lichaam als je met een beha aan slaapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen