Ook regeringspartijen VVD en CDA zijn om: verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen

De Tweede Kamerfracties van VVD en CDA vinden ook dat er een verbod moet komen op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat meldt RTL Nieuws vandaag.

De Tweede Kamerfracties van VVD en CDA vinden ook dat er een verbod moet komen op knalvuurwerk en vuurpijlen. Dat meldt RTL Nieuws vandaag.

‘Mensen misbruiken vuurwerk’

“Als mensen er verantwoordelijk mee omgaan, had het niet zover hoeven komen”, aldus VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. “Maar te veel mensen misbruiken vuurwerk.”

Wel vinden zowel VVD als CDA dat er ‘stevig moet worden ingezet op handhaving’. “Met alleen een uitbreiding van het vuurwerkverbod verandert er anders ‘geen klap'”, aldus CDA-Kamerlid Chris van Dam. “Die pure hufterigheid, de anarchie in de nacht en de ontreddering van heel veel mensen die denken dat alles kan, is het diepere probleem.”

Meerderheid

Eerder had een meerderheid van regeringspartijen D66 en ChristenUnie en SP, Partij voor de Dieren, PvdA, DENK, 50 Plus, GroenLinks en de SGP al aangegeven voor een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen te zijn. Het kabinet zal in februari met plannen komen om het vuurwerkverbod verder uit te breiden.

Bron: RTL Nieuws

Lees ook: Chantal Janzen na uitslag uitstrijkje: ‘Check het af en toe daar beneden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen