De Meilandjes

Vivé valt van trap wanneer Erica oppast

Gisteravond was in Chateau Meiland te zien hoe Maxime haar kinderen Claire en Vivé een middagje bij hun oma laat. Dit verloopt alleen niet helemaal zoals gehoopt.

Wanneer Vivé van de trap valt, barst de bom.

Irritaties

In de aflevering is te zien hoe Martien een weekendje weg is en Maxime en Erica samen het ontbijt voor de gasten in Code Rosé moeten verzorgen. Aangezien Maxime geen oppas kon vinden, zijn ook haar twee dochters van de partij. Al snel lopen de irritaties op.

Erica wil graag dat haar dochter wat meer taken in het huis uitvoert, maar Maxime is druk bezig met haar kinderen. Door de chaos gaat er van alles fout en laat Erica zelfs het gas aanstaan.

Oppassen

“Pas jij op de kinderen, dat ik het afspoel?”, vraagt Maxime wanneer de gasten hebben ontbeten en er opgeruimd moet worden. “Nee, ik ben niet zo’n oppas”, reageert Erica terwijl ze staat te spoelen. “Hier krijg je meer voldoening van. Zit een begin en een eind aan. En met kinderen heb je dat niet.” Hierop reageert Erica op haar eigen woorden: “Wat een vreselijke oma ben ik eigenlijk.”

Van de trap gevallen

Uiteindelijk krijgt Maxime Erica toch zo ver om even op de kinderen op te passen, wanneer ze samen met Martien en Montana naar het tuincentrum gaat. Dit verloopt alleen niet zoals gehoopt. “Oh, mama belt”, roept Maxime. Wanneer ze haar telefoon opneemt, ziet ze dat haar dochter Vivé in tranen is. “Vivé is van de trap gevallen”, aldus Erica. Hierop barst de bom: “God. Mama, meen je dat nou?!” Wanneer ze Erica vraagt hoe ze dit heeft kunnen laten gebeuren, legt ze uit dat het waarschijnlijk komt omdat Vivé sokken aan heeft. “We gingen samen de trap op en toen is ze eraf gevallen.” Ze belooft vanaf nu beter op te letten.

Maxime heeft hier alleen niet veel vertrouwen meer in. “Ik wist het. Ja, het klinkt heel lullig hoor. Daarom zei ik niks vanochtend, maar ik maak me dan toch zorgen als die kinderen bij mijn moeder alleen zitten. Die let namelijk niet op, want die denkt: ik ga het onkruid doen en zo. (…) Nou, het is echt ongekend.”

Bron: Talpa
Foto: Talpa

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.