Ontwerp Zonder Titel 2024 06 24t102446.087

Visualiseren om doelen te behalen: zó doe je dat

Zou je wel iets meer willen weten over het concept visualisatie? Met déze tips kun je hier alvast mee beginnen.

Een populaire tool

Je hebt vast wel een keer ergens iets opgevangen over visualisatie. Het een populaire tool die bij veel mensen zorgt voor positieve energie. Sommige mensen zweren er inmiddels bij. Door een paar minuten per dag hieraan te besteden zou je langzaam kunnen toewerken naar het leven waar je altijd al van hebt gedroomd. Het begint bij een bepaalde wens of een bepaald verlangen. Het gaat om een doel dat je wilt behalen. Schrijf dit doel eens helemaal uit en maak het zo specifiek mogelijk. Schrijf bijvoorbeeld op hoe je leven zou veranderen als je dit doel zou behalen en hoe je je op dat moment zou voelen. Zo wordt het doel extra persoonlijk.

Lees ook: Fris en fruitig naar yoga: zó maak je een yogamat schoon

Visualiseren, bekrachtigen én geloven

Vervolgens ga je je inbeelden (visualiseren) hoe het er echt uit zou zien als je dit doel behaalt. Het gaat dan even niet om de gevoelens, maar echt om het plaatje. Waar zou je wonen, hoe zou je haar eruitzien etc. Ook hier is het goed om zoveel mogelijk details eraan toe te voegen. Vervolgens is het de kunst om deze doelen en verlangens meerdere malen per dag opnieuw af te spelen in je hoofd én er ook echt in te geloven. Het helpt als je in de tegenwoordige tijd spreekt en de ik-vorm gebruikt. Verder kun je al je zintuigen inzetten om echt in je doelen te gaan geloven (hoe zou het kantoor ruiken als je eindelijk je droombaan zou krijgen?). Probeer vanaf nu open te staan voor eventuele veranderingen en observeer hoe je hierop reageert.

Vriendin’s favoriet

Of je glas nu half vol of altijd half leeg is, iedereen kan wel wat positiviteit in zijn leven kan gebruiken. Mensen die positief in het leven staan zijn gezonder, hebben minder stress en kunnen moeilijke situaties beter aan. Positiviteit is dus aan te leren en ook nog in de goede zin besmettelijk voor je omgeving! De kracht van positief denken zit boordevol tips, voorbeelden en affirmaties en het is de ideale start voor iedereen die negatieve gevoelens wil leren omzetten in positieve! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Tips om nóg meer te ontspannen tijdens je douchemoment

Foto: GettyImages
Bron: Shemazing.net

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.