Tips huis opfleuren

4 tips waar jij je huis mee kan opfleuren!

Het nieuwe jaar is alweer een tijdje onderweg, maar wellicht kan je huis nog wel wat vernieuwing gebruiken. Als je niet toe bent aan drastische veranderingen zoals een nieuwe vloer of nieuw behang, kun je al wel heel wat aanpassen door kleinere items als een sierlamp of nieuwe gordijnen te kopen. Lees hier verder hoe je dit het beste kunt aanpakken!

Poef! De poef brengt sfeer

Bij vriendin.nl kun je altijd terecht voor decoratietips. De eerste tip is om een poef neer te zetten in de woonkamer. De poef ziet er niet alleen heel leuk uit, maar je kunt er ook je benen op leggen. Daarnaar zou je de poef kunnen gebruiken als bijzettafel. Hij is dus zeer functioneel. Ga voor een leuke poef van velvet, leer of kunststof. Op deze manier geef je je woonkamer gelijk iets extra’s. Sommige poefs hebben opbergruimte. Dit is ideaal om zachte dekentjes in te bewaren voor als je een film gaat kijken in de woonkamer. De poef hoeft niet alleen maar in woonkamer te staan, maar kan ook een leuke decoratieve functie hebben in de hal of op de slaapkamer.

Sierlampen zijn je beste vriendin

Je lege kast in de hal, je woonkamer, slaapkamer. Iedere ruimte die het nodig heeft kan wel een sierlamp gebruiken. Ledworld.nl is een webshop die veel verschillende opties heeft. Er zijn zoveel verschillende soorten sierlampen, dat het nog wel een moeilijk kan zijn om een keuze te maken. Houd je van kleur? Koop er dan eentje in een kleur die al vaker voorkomt in de ruimte waar je hem neer wilt zetten. Houd je van leuke vormpjes? Koop er dan eentje die eruit ziet als een ster of een hartje. De opties zijn eindeloos!

Gordijnen met een print

Is je woonkamer sober ingericht met veel van dezelfde kleuren en heb je geen gordijnen, maar rolluiken? Dan kun je al snel meer sfeer creëren door gordijnen op te hangen met een opvallende kleur of een patroon. Ga eens voor een leuke blauwe, paarse of magenta kleur, de kleur van 2023, of ga gedurfd voor een palmbomen patroon, een botanische print of romantische bloemetjes. Gegarandeerd dat dit snel meer sfeer in je woonkamer brengt!

Ga eens voor een open kast

Natuurlijk wil je dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet. Om deze reden berg je alles op in dichte kasten of in dozen. Helaas kan dit er nog wel eens voor zorgen dat je huis er niet gezellig en ‘geleefd’ uitziet. Probeer eens wat meer te showcasen in een open kast. Zet er bijvoorbeeld wat geurstokjes in, leuke familiefoto’s, boeken en andere aandenken. Zo krijgt je ruimte heel snel een persoonlijkheid. In 2023 zul jij een gezellig huis hebben als je deze tips opvolgt. Door al simpel een poef te kopen, een sierlamp hier en daar neer te zetten, een nieuw stel gordijnen op te hangen en wellicht over te stappen op een open kast, heb jij straks een huis met een persoonlijkheid. Het hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.