4 soorten banken uitgelegd

4 soorten banken uitgelegd

Toe aan een nieuwe bank? De zoektocht kan soms lang duren door de verschillende soorten uitvoeringen, kleuren en materialen die er zijn. Om het allemaal wat makkelijker voor je te maken leggen we je in deze blog de verschillen uit tussen de 4 populairste soorten banken; chaise longues, hoekbanken, fauteuils en hocker-voetenbanken. Lees snel verder om erachter te komen welke nieuwe bank jij in huis gaat halen!

Chaise longue

Bij vriendin.nl weten ze alles van relaxen. De chaise longue is een goede keuze als je een bank wilt waar je lekker in kunt relaxen. De chaise longue is eigenlijk een soort lange stoel. Letterlijk vertaald vanuit het Frans is het ook een lange bank, en hierdoor ziet het eruit als een kruising tussen een stoel en bed. De chaise longue is dus perfect om te hebben als je op jezelf woont en vaak een film kijkt in je woonkamer, maar ook is het een goede toevoeging aan je woonkamer als je al een grotere bank hebt. Dit zorgt voor afwisseling en biedt een manier om lekker te rusten.

Hoekbanken

De hoekbank is een gekoppelde bank waardoor er letterlijk een hoek ontstaat. Met de hoek kun je lekker aan het schuiven gaan. Je kunt dus zelf bepalen waar de hoek komt. Als je wilt kun je deze zelfs loskoppelen. Zo hoeft je woonkamer er ook niet altijd hetzelfde uit te zien, een win-win-situatie dus! Doordat je aan deze soort bank verschillende stukken kunt toevoegen, is het mogelijk om deze groter of kleiner te maken. Dit is perfect als je wel eens veel bezoek over de vloer krijgt en een grotere bank kunt gebruiken.

Fauteuil

De fauteuil lijkt eigenlijk op een soort leunstoel en ziet er vaak heel sierlijk uit. Deze zijn in veel verschillende vormen en kleuren beschikbaar. Net als de chaise longue kan de fauteuil een goede toevoeging zijn aan de grote bank die je al in je woonkamer hebt staan. De fauteuil is ook zo’n heerlijke stoel om in te relaxen, maar hij heeft geen verlengde zoals de chaise longue. Als je geen type bent om te gaan dutten of liggen in je woonkamer, hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn. Dan is de fauteuil de perfecte oplossing voor jou.

Hocker-voetenbank

De hocker-voetenbank lijkt op een soort van poef, maar de hocker is er echt voor gemaakt om je benen op te leggen. De hocker hoort altijd bij je bank en kun je zien als een soort van optie om je bank mee om te toveren tot een chaise longue. Ook is het niet gek om je hocker als bijzettafel te gebruiken. Een geweldige oplossing dus als je een film aan het kijken bent en je ergens je popcorn en drinken kwijt moet. Van relax opties als de chaise longue en fauteuil, tot aan de grote hoekbank en bijbehorende hocker, jij weet nu duidelijk de verschillen en waar je aan toe bent voor in je woonkamer. Tijd om nieuwe zitplekken aan te schaffen voor meer comfort!

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.