4x jezelf kort verwennen

4x jezelf kort verwennen

Het is buiten koud en regen valt met bakken uit de lucht, na een lange dag kom je dan het liefst thuis en gun je jezelf even een verwenmomentje. Toch doen nog veel vrouwen dit niet, ze komen thuis en gaan door met hun dagelijkse taken alsof relaxen een overbodige luxe is. Op de lange termijn kan dit stress, verveling en een ongelukkig gevoel veroorzaken.

Neem daarom af en toe eens de tijd om jezelf te verwennen door te ontspannen. Ter inspiratie zetten we hieronder vier manieren om jezelf te verwennen op een rij die niet gelijk een halve dag van je tijd hoeven te kosten als je druk bent. 

5 minuten 

Wanneer je thuis komt van een lange dag wil je gelijk beginnen met het avondeten koken of het opruimen van je spullen. Doe dit nog even niet, ga nadat je thuis komt als eerste met een glas water, een kop thee of een ander drankje aan tafel zitten en denk even rustig na over je avond. Wat wil je vanavond gaan doen en hoe wil je je avond invullen? Zijn er taken die echt moeten gebeuren of heb je de avond misschien (deels) vrij en zijn er hobby’s waar je mee bezig wilt? Zo kom je even op adem, bereid je je voor op je avond en kun je met een globale planning rustig van start gaan. 

10 minuten

Jezelf even afleiden na een drukke dag is altijd een goede manier om je avond te starten. Ga daarom na thuiskomst eerst eens 10 minuten zitten voor een aflevering van een korte podcast of een kort filmpje van je favoriete content creator. Op die manier ben je even niet bezig met jezelf en je dag, maar kijk je of luister je naar iets wat je doet lachen of iets waar je van leert. 

15 minuten

In een kwartier kun je een hoofdstuk of misschien wel meerdere lezen uit je favoriete boek. Leg deze daarom neer op de keukentafel of koffietafel zodat je, wanneer je thuis komt, deze er gelijk bij kunt pakken. Verlies jezelf even in het verhaal en kom daarmee helemaal tot rust. Op die manier kom je waarschijnlijk ook sneller door je boeken heen, gezien je het in korte, haalbare etappes leest. 

30 minuten

Soms is het heerlijk om na een lange dag weer tot jezelf te komen. Jezelf dan persoonlijk verwennen met een warme douche of een moment om je lichaam te verwennen kan dan helpen bij het relaxen. Je kunt deze twee ook combineren, je kunt bijvoorbeeld een bulletvibrator of dildo kopen en deze met glijmiddel meenemen onder de douche. Zo geef je je lichaam een beloning na een lange dag. Een bijkomend voordeel is dat je bij het bereiken van een orgasme het gelukshormoon oxytocine aanmaakt, waardoor je avond ook met een geluksboost van start gaat.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.