Ontwerp Zonder Titel 2024 05 24t093324.824

Zorgt een vette huid ervoor dat je minder snel rimpels krijgt? Zó zit het

Er wordt weleens gezegd dat als je een vette huid hebt, je minder (snel) last krijgt van rimpels, maar hoe zit dit eigenlijk precies?

Ouder wordende huid

Laten we vooropstellen dat het heel normaal is dat je huid verandert als je ouder wordt. Dit kan er bij iedere huid weer anders uitzien. Zo kan de een last krijgen van pigmentvlekken/verkleuringen, terwijl de ander last krijgt van vergrootte poriën of (beginnende) rimpels. Of natuurlijk een combinatie hiervan. Naast ouder worden, heeft je manier van leven hier ook invloed op. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsexpressie, zonneschade en een (on)gezond dieet. Wel zal het ouder worden van de huid verschillen tussen de vette en droge huid. Bij een droge huid zullen zich eerder rimpels ontwikkelen. Tegelijkertijd is de huid vaak dunner en heeft iemand met een droge huid minder last van vergrootte poriën.

Lees ook: Wat is een toner en wat doet het voor je huid?

De vette huid

Iemand met een vette huid, heeft vaak ook een wat dikkere huid, waardoor je minder snel rimpels op het voorhoofd zult zien. Wel zullen zich (over het algemeen) bij iemand met een vette huid aan de onderkant van het gezicht juist wat diepere rimpels ontwikkelen. Het is dus niet zo dat iemand met een vette huid totaal geen rimpels zal krijgen, maar waarschijnlijk wel op andere plekken in vergelijking met een droge huid. De rimpels rondom de ogen (kraaienpootjes) verschillen tussen een vette en droge huid niet zozeer.

Hoe zou jij jouw huidtype omschrijven?

Vriendin’s favoriet

Ervaar een jeugdige gloed met Advanced Night Repair. Deze revolutionaire formule, verrijkt met ChronoluxCB™ technologie, vermindert lijntjes, rimpels en poriën aanzienlijk tijdens je slaap. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 tips om je huid goed te verzorgen na een avondje uit

Foto: GettyImages
Bron: Healthline.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.