Verlamde man traint jarenlang om op zijn bruiloft te kunnen lopen

Een bruiloft is altijd speciaal, maar in het geval van Chris en zijn vrouw éxtra bijzonder. Hij raakte verlamd, maar trainde jarenlang om met zijn bruid langs hun gasten te lopen.

Een bruiloft is altijd speciaal, maar in het geval van Chris en zijn vrouw éxtra bijzonder. Hij raakte verlamd, maar trainde jarenlang om met zijn bruid langs hun gasten te lopen.

Nooit meer bewegen

Tijdens een American football-wedstrijd in 2010 liep de toen 18-jarige Chris ernstig letsel aan zijn ruggengraat op. In het ziekenhuis kreeg hij te horen dat er drie procent kans was dat hij ooit nog een lichaamsdeel onder zijn nek kon bewegen. ‘Dat kon ik niet accepteren. Ik zou bij die drie procent horen’, vertelt Chris. Na een jaar lang revalideren, kreeg hij wat kracht terug en kon hij weer naar school.

Lees ook: Kim werd verliefd op een man met een dwarslaesie

Zijn droomvrouw

Chris was bang dat hij door zijn beperking nooit zijn droomvrouw zou ontmoeten. ‘Ik wilde trouwen en vader worden, maar ik wilde niemand opzadelen met mijn verzorging’, legt hij uit. Toen hij zich twee jaar later inschreef bij een datingsite werd hij gematcht met Emily. Hij wist gelijk dat zij de ware was. Andersom werd Emily aangetrokken tot zijn bijzondere verhaal en kracht om door te gaan. In 2015 vertelt Chris aan Emily dat hij sterk genoeg wilde worden om tijdens zijn diploma-uitreiking op het podium te staan. ‘Als hij iets wil, doet hij het ook. Daarom werd ik verliefd op hem’, aldus Emily.

Lees ook: deze liedjes waren populair in het jaar dat jij trouwde

Down the aisle

De avond voor de diploma-uitreiking vroeg Chris zijn vriendin ten huwelijk. Als een verloofd stel liepen ze de volgende dag over het podium, terwijl ze aangemoedigd werden door drieduizend mensen. De video die daarvan gemaakt werd, ging viral. Een nieuw doel was snel bedacht: op hun bruiloft vanaf het altaar langs de gasten lopen. Op 21 april 2018, na jarenlange training, liepen Chris en Emily als getrouwd stel ‘down the aisle’. Iets waarvan Chris nooit had verwacht dat het ooit werkelijkheid zou worden.

Bekijk de bijzondere beelden van het moment hieronder.

Bron: People

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen