De Slimste Mens

Dít verandert er in het nieuwe seizoen van De Slimste Mens

Er is goed nieuws en slecht nieuws voor de fervent kijker van De Slimste Mens. Het goede nieuws is dat het nieuwe seizoen bijna begint. Het slechte nieuws is dat er niet langer een aflevering op vrijdag wordt uitgezonden.

Nieuw seizoen van De Slimste Mens

Op Tweede Kerstdag kun je er lekker voor zitten. 26 december is namelijk de datum waarop het nieuwe seizoen van De Slimste Mens van start gaat. Mét presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem, maar zonder de vrijdag-aflevering.

Het is voor het eerst dat De Slimste Mens alleen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag uitgezonden wordt. Voorgaande seizoenen was er iedere werkdag een aflevering. Het nieuwe seizoen volgt na de aflevering van het NOS Journaal om 20.00 uur.

Lees ook: Wie bedenkt eigenlijk de vragen van De Slimste Mens?

NPO 1

Ook nieuw is dat de populairste kennisquiz van Nederland verhuist naar NPO 1 en niet langer te zien is op NPO 2. Door de verhuizing is er voorlopig geen plek op vrijdagavond: dan zendt NPO 1 Op zoek naar Grease uit. De finale van De Slimste Mens wordt daarentegen wel op vrijdag uitgezonden. Dat is op 10 februari.

Dus voor in de agenda: de start van het nieuwe seizoen op 26 december. Het winterseizoen telt 29 afleveringen en duurt zes weken, waarvan de laatste op 10 februari is.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: AD
Foto: KRO-NCRV/Stijn Ghijsen