zomer strand scheveningen

Goed nieuws voor zonliefhebbers: tropisch weer op komst

Goed nieuws voor wie nog lang niet aan de herfst moet denken: het belooft deze week erg zonnig en warm te worden.

Dinsdag en woensdag kan het regionaal zelfs dertig graden worden.

Volgens meteoroloog Thijs Smink van Buienradar komt er een hogedrukgebied boven Europa te liggen waardoor er warme lucht wordt aangevoerd vanuit het oosten tot zuidoosten. Hierdoor krijgen we komende week te maken met veel zon en warme temperaturen.

Hittegolf?

Dinsdag en woensdag wordt het gemiddeld zo’n 28 tot 29 graden, maar regionaal kan het nog warmer worden. “In het zuidoosten van Nederland kan de temperatuur oplopen tot 30 graden”, aldus Smink. “Dat kan misschien resulteren in een regionale hittegolf. Daar is sprake van als het vijf dagen op rij warmer is dan 25 graden, waarvan drie dagen warmer dan 30 graden.”

Gelukkig krijgen we niet te maken met plaknachten. Het koelt s’ nachts wel weer flink af.

Bijzonder

De hoge temperaturen zijn volgens Smink ‘best bijzonder’ in deze tijd van het jaar. “In september neemt de kracht van de zon wat af, daardoor wordt het minder snel zo warm. Ook zie je in september niet vaak dat het weer zo lang zo stabiel is.”

En hoe zit het volgende week? “Over zaterdag hebben we pas morgen een duidelijker beeld, maar het zou goed kunnen dat het ook volgend weekend nog lekker weer is.”

Bron: RTL Nieuws
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.