Tim Hofman (2)

Tim Hofman schrijft emotionele brief aan zijn moeder in ‘de frontlinie’

De moeder van Tim Hofman werkt op de spoedeisende hulp. Om haar te bedanken leest hij in De Wereld Draait door een emotionele brief voor.

Vorige week plaatste Tim Hofman op Instagram een indrukwekkende foto van zijn moeder. Gisteren was hij te gast bij De Wereld Draait Door om een brief voor te lezen aan haar en alle andere hulpverleners in Nederland. Hij besefte zich vorige week ineens dat zijn moeder in de frontlinie staat ‘van de oorlog die daar gevoerd wordt’.

Levens redden

“Lieve ma, ik ben 31 en ik zit hier als volwassen man met een volwassen carrière in een volwassen huis. Maar ik voel me meer een moederskindje dan in de afgelopen 20 jaar. Ik voel me zoon van een onsterfelijke ouder, zoals ik dat zag als kind”, begint hij. Hij is vol lof over zijn moeder. “Terwijl ik hier stukjes zit te tikken, een podcast opneem of gewoon wacht tot dit voorbij is, want meer kan en mag ik niet doen, sta jij met je 163 centimeter op je 59ste, bewapend met je kunnen en een mondkapje, […] in het ziekenhuis mensenlevens te redden.”

Lees ook: Zien: Chantal Janzen brengt ode aan mensen in quarantaine

Nooit meer bescheiden

Hij geneert zich ervoor dat het op verjaardagen vaak over zijn werk gaat. “Beloof me dat jij nooit meer bescheiden bent over wat jij doet, want dat hoef jij niet te zijn. […] Loop op verjaardagen alsjeblieft leeg over wat je doet. Ma, laat ons weten wat de onschatbare waarde is van jou en je collega’s”, vervolgt hij. Bekijk het volledige fragment hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen