Tim Hofman over Lotte: 'Weet even niet wat ik moet zeggen'

Tim Hofman over Lotte: ‘Weet even niet wat ik moet zeggen’

Gisteravond keken ruim 1 miljoen mensen naar de laatste aflevering van ‘Over Mijn Lijk’. In de uitzending was te zien hoe Tim Hofman afscheid nam van Lotte.

Gisteravond keken ruim 1 miljoen mensen naar de laatste aflevering van ‘Over Mijn Lijk’. In de uitzending was te zien hoe Tim Hofman afscheid nam van Lotte.

Sterretje

De 32-jarige Lotte had uitgezaaide baarmoederhalskanker. In Over Mijn Lijk volgde de kijkers haar, haar partner Pieter en twee kinderen Lauren en Cato. Onder meer was te zien hoe Lotte bezig was om een doos vol herinneringen te maken voor haar dochters, zoals kaarten voor hun verjaardagen. Ze wilde hen meegeven dat mama een sterretje in de hemel werd.

‘Weet even niet wat ik moet zeggen’

Op Instagram reageerde Tim gisteren op haar overlijden. “Weet even niet precies wat ik moet zeggen maar goed”, schreef hij bij een foto van hemzelf en Lotte. “Ik sprak lotte veel, we lachten veel, en van de bijna anderhalf jaar dat we optrokken waren de laatste weken heel hobbelig.”

“Afgelopen najaar was het dan zover”, vervolgt hij. “7 november zouden we bij haar thuis afscheid nemen, maar omdat het zo hard ging met de kanker werd ik onderweg naar haar afgebeld: we gaan toch niet langs, het gaat niet meer. Lotte had besloten. En dat is zo fucking dapper. Geen minuut langer die pijn, dat lichaam was op.”

“Het werd euthanasie, en niet over een paar weken, maar over een paar uur. ik heb haar toen midden op straat maar gebeld. ‘Hey Tim.’ ‘Hey Lot.’ Kraakhelder was ze. Op naar rust, pijnvrij. Ik jankend op straat, zij verdrietig, maar vastberaden in bed.”

“We maakten nog wat grappen -uiteraard- en namen een paar uur voor ze stierf afscheid. ‘Op naar de sterren?’ ‘Ik hoop het.’ En ik hoop het ook voor je, Lot. Daar ga je. Doe die sterren de groetjes van ons hier, raak ze aan zoveel je kan en heb het goed. Mét die gekke trompetmuziek van je. Heel fucking veel liefs, je was -of bent- te gek.”

Bron/foto: Instagram

Lees ook: Tim Hofman over Fabienne: ‘Het duurde even voordat ik de beelden kon terugkijken’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Gelukkig Huisvrouw
  Onbegrijpelijk he zo vol energie alles doen om langer te blijven dan toch ????
  Beantwoorden
 • Anoniem
  Carla Kugel
  Zo mooi zo moedig zo een verlies. Tim je doet het goed. Mooie herinneringen voor de families. Xxxx
  Beantwoorden

Gerelateerde artikelen