Ontwerp Zonder Titel 2024 05 31t145134.694

Wil je iemand overtuigen? Probeer déze 4 technieken

Wist je dat bepaalde technieken ervoor zorgen dat je de ander makkelijker kunt overtuigen? In dit artikel lees je hoe je dit het beste aanpakt.

1. De juiste houding

Een zelfverzekerde houding zorgt ervoor dat iemand sneller overtuigd raakt. Dit betekent rechtop staan, schouders naar achteren, span je buikspieren eventueel aan, sta met je voeten richting de ander en haal rustig adem. Aan je haar zitten en/of peuteren aan je gezicht of handen kunnen juist het signaal afgeven dat je je onzeker voelt en niet overtuigd bent van je eigen verhaal of idee.

2. Herhaal je boodschap

Je hebt vast weleens gehad dat je een liedje eerst helemaal niet leuk en misschien zelfs een tikkeltje irritant vond, maar als je het een stuk of tien keer hebt gehoord, begin je het opeens toch wel leuk te vinden. De kracht van de herhaling dus. Herhaal je boodschap daarom zodat de ander wel moet denken dat het een goed idee is (in de meeste gevallen dan).

Lees ook: 4 tips om je zelfverzekerd te voelen in sociale situaties, zónder alcohol

3. Benoem ook de negatieve kanten

Geen enkel idee is natuurlijk perfect en het werkt daarom het beste om óók de negatieve kanten van een idee te belichten. De ander zal zo minder snel in de aanval gaan en doordat je zo eerlijk overkomt, zal iemand eerder overstag gaan.

4. Voer het tempo op

Wist je dat als je een verhaal snel vertelt, dit ervoor zorgt dat de ander sneller overtuigd raakt van je verhaal? Dit heeft twee redenen. Allereerst moet de ander zijn of haar aandacht erbij houden om naar je te luisteren, maar heeft zo minder tijd om een goede mening te vormen over je verhaal. Hij of zij zal het sneller met je eens zijn. Ten tweede zal je door het opvoeren van je tempo, zelfverzekerder overkomen en zo vergroot je je overtuigingskracht.

Vriendin’s favoriet

Christine Wilding helpt je in Vergroot je zelfvertrouwen naar een beter zelfbeeld en een gelukkiger leven. Ze leert je over je onzekerheid heen te komen en negatieve gedachten te beperken. Aan de hand van de bewezen effectieve cognitieve gedragstherapie biedt dit boek 5 praktische stappen die jou helpen om je dagelijkse leven en gedachten te veranderen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Ontdek je stijl en boost je zelfvertrouwen met dít boek

Foto: GettyImages
Bron: practicalpie.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.