Passagier draagt tent in vliegtuig om zich te beschermen tegen coronavirus

Dít de beste plek in het vliegtuig volgens een stewardess

Een goede tip voor als je de volgende keer zelf je stoel mag uitkiezen in het vliegtuig. Volgens een stewardess is dít de beste plek.

Crew

Een vrouw die al sinds 2014 aan het werk is als stewardess deelt in een interview haar beste tips voor een fijne vlucht. Ze heeft het hier specifiek over de Boeing 737-800. Dit zijn vliegtuigen die meestal worden gebruikt voor vluchten binnen Europa. Er zijn dan zes stoelen naast elkaar en in het economy gedeelte is er één gangpad. Het is namelijk een redelijk smal vliegtuig, maar als je vaker vliegt, is de kans groot dat je wel eens in dit type vliegtuig hebt gezeten.

Lees ook: Waarom je nooit een usb-aansluiting op het vliegveld zou moeten gebruiken

Beste stoel

Volgens de stewardess zou de slechtste plek een stoel op de achterste rij zijn. Daarnaast zou ze ook nooit kiezen voor stoelen dichtbij het toilet (vieze geurtjes en onrust). Volgens haar kun je het beste kiezen voor de vijfde rij (bij het raam). Je hebt dan goed uitzicht, vaak wat extra beenruimte en je kunt snel van boord. Nog een extra groot voordeel: je bent snel aan de beurt bij het uitdelen van de drankjes en maaltijden.

Vriendin’s favoriet

Met de Apple AirTag hoef je nooit meer lang naar je spullen te zoeken. Je kan de AirTag bevestigen aan je sleutels, je huisdier, je koffer of je stopt hem bijvoorbeeld in je tas. De locatie van de AirTag verschijnt automatisch op de kaart in de ‘zoek mijn’- app, waar je ook al je andere Apple apparaten kan zien. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 9 essentiële dingen om bij je te hebben tijdens een vliegreis 

Foto: GettyImages
Bron: Her.ie

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.