Tineke Schouten

Slecht begin van 2022 voor man Tineke Schouten: ‘Been is afgezet’

Een verdrietig begin van het nieuwe jaar voor Tineke Schouten en haar man Hans Brunyanszki. Afgelopen oudejaarsavond is hij in het ziekenhuis belandt en is zijn been geamputeerd.

Dat meldt De Telegraaf.

Been afgezet

“Mijn been is afgezet”, aldus de man van Tineke. Hij lijdt al jaren een suikerziekte. Door de ziekte zijn zijn aderen verstopt geraakt en konden de wonden aan zijn voet niet helen. “Het kon niet langer meer. Vijf dagen geleden kwamen de artsen tot de conclusie dat amputatie onvermijdelijk was. (…) Er was geen andere optie!”

Het is niet de eerste keer dat Hans klappen krijgt te verduren. Drie jaar geleden werden er bij hem vijf bypasses geplaatst en een jaar later belandde hij in het ziekenhuis met een gebroken bekken.

Positief

Toch blijft de man van Tineke positief. “Natuurlijk zal je je leven anders moeten gaan inrichten, maar daar heeft Tineke ook mee te maken. (…) Ze is mijn grote steun en toeverlaat.”

“Ik ga zo snel als mogelijk een revalidatietraject in”, vervolgt hij. “Met een kunstbeen lopen, is één van de opties. (…) Natuurlijk trekt dit een enorme wissel op de familie, maar ik wil van niemand gejank aan mijn bed. En ik wil zeer beslist dat Tineke gewoon doorgaat met haar werk. Ik ben er nog… en dat is het allerbelangrijkste.”

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP