Ontwerp Zonder Titel 2024 06 28t101253.929

3 tips om je slaapkamer koel te houden in de zomer

Je geniet op dit moment vast ook van die heerlijke zomerse temperaturen. Dan is het alleen wel fijn als je slaapkamer wél lekker koel blijft.

1. Ramen en gordijnen

Ga slim te werk met het openen (en sluiten) van je ramen en gordijnen. Zo wordt het aangeraden om je ramen als je ’s ochtends opstaat even lekker open te houden. Je maakt ze weer dicht zodra de zon opkomt. Maak dan ook de gordijnen even dicht. Zodra de zon ondergaat zet je de boel weer even lekker open zodat er weer genoeg frisse lucht binnenkomt.

2. Gebruik de vriezer

Om goed in slaap te kunnen vallen, is het belangrijk dat je lichaam afkoelt. Het kan helpen om je lakens en kussensloop voordat je naar bed gaat, even in een plastic zak in de vriezer te leggen. Zo geniet je van een heerlijk koel bed en zul je net wat sneller in slaap vallen. De warme nacht wordt zo een stuk draaglijker. Probeer het zeker een keer uit.

Lees ook: Getsie: dit is de vieste plek in de slaapkamer

3. Koele lucht creëren

Vind je het fijn om altijd met het raam open te slapen? Wat je dan kunt doen is een nat laken voor je raam hangen. De warme lucht wordt dan gekoeld door het laken en je kunt nu ineens genieten van een verkoelend briesje. Ook ideaal voor als je bijvoorbeeld geen ventilator in huis hebt.

Vriendin’s favoriet

Maak kennis met de zeer stille ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden, dus er zit altijd een snelheid voor jou tussen. En het maakt niet uit waar in de kamer je je bevindt, want dankzij de horizontale en verticale oscillerende functie brengt hij overal een aangename koelte. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Zin in de zomer? Met deze items ben je er helemaal klaar voor

Foto: GettyImages
Bron: Stylist.co.uk

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.