Sipke Jan Bousema doet boekje open over deelname First Dates

Sipke Jan Bousema doet boekje open over deelname First Dates

Vanavond zal speciaal voor Valentijnsdag een bijzondere editie van First Dates te zien zijn. Dit keer zullen bekende Nederlanders te zien zijn in het restaurant. Eén van hen is Sipke jan Bousema.

Vanavond zal speciaal voor Valentijnsdag een bijzondere editie van First Dates te zien zijn. Dit keer zullen bekende Nederlanders te zien zijn in het restaurant. Eén van hen is Sipke jan Bousema.

Achtbaan

In een interview met BuzzE vertelt de oud-presentator over zijn deelname. “Ik moest lachen om het idee, ik zag de humor en het avontuur er wel van in. Maar toen ik aan het begin van de rode loper stond, vergeleek iemand van de productie de ervaring met voor het eerst in de achtbaan stappen. En dat was ook echt zo.”

Geen onbekende

De man waar Sipke aan gekoppeld was, bleek geen onbekende te zijn. De twee hadden elkaar al eerder gesproken via de datingapp Tinder. “Er ging van alles door me heen, want we hadden op het punt gestaan elkaar te treffen vóór het afspraakje op First Dates”, vertelt de oud-presentator. “Toen we elkaar dan ook zagen, zeiden we: ‘Het moest er toch een keer van komen'”.”

‘Te gekke avond’

Wel was hij blij met wat hij zag. “Ik gaf de redactie een uitdaging: groot, blond en breed. En iemand die ook mij kan dragen. Dat was denk ik het moeilijkst, want ik ben 1,96 meter en 96 kilo. Maar het is ze gelukt. Ik had een te gekke avond en ervaring.”

Camera’

Sipke had geen last van alle camera’s. “Ik ben wel wat gewend en ik kan de camera’s gewoon vergeten. Eigenlijk merk je ze nauwelijks op. De sfeer in het restaurant was intiem en spannend. De enige keer dat ik het me realiseerde, was toen ik opmerkte dat hij weinig vragen stelde. En ik besefte dat als presentator het voor mij heel natuurlijk komt om het gesprek gaande te houden. Ik ga iets over mezelf delen, dacht ik gewoon.”

Over zijn motief om mee te doen, vertelt de oud-presentator dat hij het – naast het daten – ook belangrijk vond om te kunnen vertellen hoe het met hem ging. “Ik ben zes jaar van de televisie, en in die tijd heb ik een enorme ontwikkeling meegemaakt. Dus meedoen aan First Dates gaf me de kans om weer even in de spotlights te staan.”

‘Kern van je leven’

Sipke vindt het mooi dat het programma ook dates regelt voor lgbt-koppels. Daarbij was te ervaring van meedoen volgens hem ‘zoals het leven is’: “lachen, lol, maar ook verdriet. Ik had ook een emotioneel moment, naast alle lol, om mijn verhuizing naar Friesland en wat ik daar ben tegengekomen. Het programma raakt echt de kern van je leven.”

Andere deelnemers

Ook Yvonne Coldeweijer, Mariska van Kolck, Maik de Boer en Giel Beelen deden mee aan de speciale First Dates-editie. Het programma is vanavond te zien om 19:25 op NPO3.

Bron: RTL Boulevard
Foto: BNNVARA

Lees ook: Giel Beelen reageert op relatiegeruchten na BN’er-editie van ‘First Dates’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen