sigrid kaag

Sigrid Kaag twijfelt over toekomst als politica door emotionele boodschap van dochters

Sigrid Kaag is de eerste gast in het nieuwe seizoen van College Tour dat aanstaande zondag van start gaat. In de aflevering spreken haar dochters hun zorgen uit over de veiligheid van hun moeder.

Oproep dochters Sigrid Kaag

In haar rol als politicus kampt Sigrid Kaag, vicepremier en lijsttrekker van D66, regelmatig met bedreigingen. Iets wat vooral haar kinderen niet in hun koude kleren gaat zitten. Dochters Janna en Ina vertellen via een filmpje in College Tour dat ze bang zijn dat het ‘een keer misgaat’. “Ik moet altijd aan Els Borst (oud-minister die in 2014 werd vermoord, red.) denken. Ik ben bang dat hetzelfde met mijn moeder gebeurt.”

Emotioneel

Het emotioneert Sigrid zichtbaar om de zorgen van haar dochters te horen. “Ik ben er stil van”, zegt ze met een brok in haar keel en tranen in de ogen. “Het zijn mijn kinderen…” vervolgt Sigrid terwijl ze de tranen uit haar ooghoek veegt.

Voor Sigrid is het nog niet zeker of ze zich opnieuw verkiesbaar stelt en haar politieke loopbaan vervolgt. “Mijn dochters zeggen: ‘Het is mooi geweest, mam.’ Dat is ook een belangrijke boodschap. Ik luister altijd naar mijn dochters”, zegt ze in een persbericht van KRO-NCRV, de zender die het programma maakt.

De hele aflevering van College Tour is zondag 28 mei om 20.20 uur te zien op NPO 2.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: ANP