Shoppen? Zo doe je het slim én betaalbaar

Shoppen? Zo doe je het slim én betaalbaar

Ga jij binnenkort met jouw vriendinnen een dagje shoppen? Dan is het budget natuurlijk iets waar je even over kunt nadenken. Want nu alles weer duurder wordt, wil je natuurlijk niet onnodig geld uitgeven. Maar hoe kun je nou een dagje gaan shoppen en niet te veel uitgeven? Hieronder hebben wij een aantal tips voor je hoe je slim en betaalbaar een dagje kunt gaan winkelen.

Maak een lijstje

Allereerst is het natuurlijk handig om eventueel een lijstje te maken, of in ieder geval te weten wat je nodig hebt. Op deze manier weet je zeker dat je alles koopt wat je moet hebben en of je niks vergeet. Daarnaast is het belangrijk om jezelf goed af te vragen of bijvoorbeeld dat mooie paar schoenen wel echt noodzakelijk is om te kopen. Ook is het dan belangrijk om jezelf deze vraag te stellen of het budget het toelaat. Aan het einde van de dag heb je op deze manier alles in huis wat je moet hebben en is de kans klein dat je onnodige dingen hebt meegenomen. 

Vergelijk winkels

Zodra je boodschappen gaat doen, kies je al gauw voor de goedkoopste supermarkt. Je wilt namelijk niet onnodig te veel geld uit geven. En dit is niet alleen zo bij supermarkten, maar ook bij winkels als je een dagje gaat shoppen. Misschien hebben ze dat ene mooie en dure paar schoenen ook wel goedkoper bij een andere winkel. Daarom is het belangrijk om winkels te vergelijken.

Zorg er dus voor dat je tijdens het winkelen eventueel snel online research doet en misschien heb je dezelfde dag nog wel dat ene mooie paar schoenen voor een beter prijsje. Daarnaast kun je online bij Kopenenvergelijken.nl veel verschillende items vergelijken, zo weet je zeker dat je nooit te veel betaalt. Bovendien vind je verschillende aanbiedingen overzichtelijk op één site. Op deze manier kun je er dus ook voor kiezen om online te shoppen. Wel zo makkelijk als je niet even de deur uit kan of wil. 

Items scoren in de sale

Heb je iets duurs nodig, zoals nieuwe schoenen of een nieuwe tas? Dan is het handig om eens te gaan kijken bij de sale-collectie. Bij de sale-collectie vind je vaak supertoffe items voor een laag prijsje. Daarnaast vind je bij de afgeprijsde items ook vaak verschillende acties, zoals 1+1 gratis. Op deze manier kun je misschien wel samen een aankoop doen met een vriendin, om goedkoper uit te zijn. Op deze manier kun je veel geld besparen. Daarnaast kunnen de producten in de sale vaak ook nog eens supermooi zijn: het is dus zeker waard om hier eens tussen te gaan kijken. 

Alleen contant geld mee

Wat ook een goede tips is, is om alleen contant geld mee te nemen. Op deze manier heb je een bepaald bedrag waar jij je aan moet houden. Wel is het dan belangrijk om jouw pinpas thuis te laten liggen. Zodra je je hier aan houdt, kun je ook niet meer uitgeven dan dat je tot je beschikking hebt. Wel is het slim om van tevoren echt uit te rekenen hoeveel je kunt uitgeven en hoeveel je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je genoeg bij je hebt.

Zorg ervoor dat je gegeten hebt 

Als je met jouw vriendinnen een dagje gaat shoppen, dan snappen we dat het natuurlijk gezellig is om samen een terrasje te pakken en daar een hapje te eten. Maar als je in je eentje gaat shoppen, dan is het handig om van tevoren gegeten te hebben. Op deze manier hoef je geen geld uit te geven aan eten tijdens het shoppen. Ook is het altijd slim om wat te drinken en een snack voor onderweg mee te nemen. Mocht je dan toch trek krijgen, dan kun je het op deze manier oplossen. Zo wordt shoppen alsnog betaalbaar.

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.