Sandra Ysbrandy

Sandra Ysbrandy geopereerd na Expeditie Robinson door ernstige knieblessure

Vier weken lang zei ze niets over de pijn in haar knie door de blessure die ze opliep tijdens de tweede proef in Expeditie Robinson. Nu Sandra Ysbrandy uit het programma is gestemd, vertelt ze over de ernst van de situatie. Eenmaal terug in Nederland moest de tv-kok zelfs snel onder het mes.

Ernstige blessure voor Sandra Ysbrandy

In het napraatprogramma Eilandpraat vertelt Sandra dat het absoluut niet goed ging met haar knie tijdens én na de expeditie. Het is zelfs zo erg dat ze in totaal negen maanden moet revalideren. Niet zo gek, want zonder dat ze het wist deed ze proef na proef met een gebroken onderbeen en een gescheurde meniscus en voorste kruisband.

“Op 19 augustus ben ik geopereerd. Daarbij heb ik wel mazzel gehad, want door corona sta je niet meteen bovenaan de lijst. Maar ik ben toch snel geholpen. Daarna heb ik zes weken op krukken gelopen. Ik ben nu aan het revalideren”, vertelt ze in het programma.

Niks gezegd

Met haar kookkunsten was ze lange tijd de held op het eiland. Toch moest Sandra er niet aan denken om maar iets over haar blessure op te biechten – ze hoorde haar knie al knappen tijdens de val – bij haar kampgenoten of de productie. Ze was bang dat ze dan direct het eerste vliegtuig naar huis kon pakken.

Dat haar knie bont en blauw was en vol vocht zat, verborg Sandra met een lange broek. Opgeven is namelijk nooit in haar opgekomen. “Ik wilde zo graag door. Ik wist op dat moment natuurlijk niet wat ik mankeerde. Ik dacht eerlijk gezegd niet dat het zo ernstig was.”

Bron: AD
Foto: Tom Cornelissen