Romy Monteiro is klaar met nare opmerkingen over haar lichaam

Musical-ster Romy Monteiro slaat terug nadat ze op Instagram vervelende opmerkingen kreeg over haar lichaam. Een volger noemde haar ‘mager’ en gaf haar het advies om meer te eten.

Musical-ster Romy Monteiro slaat terug nadat ze op Instagram vervelende opmerkingen kreeg over haar lichaam. Een volger noemde haar ‘mager’ en gaf haar het advies om meer te eten.

Vervelende opmerkingen

Op Instagram deelt Romy een foto van kerstkoekjes met daarbij de tekst ‘mijn ultieme weakness’. ‘Maar je neemt ze niet ben ik bang’, reageert een volger hierop. Deze vrouw had eerder ook al op een foto van Romy gereageerd met een vervelende opmerking over haar lichaam. ‘Pfff, vind je wel mager hier hoor. Wel goed eten meis!’, schreef ze toen. Romy is klaar met deze opmerkingen en deelt een screenshot van de chat. ‘Ik vind dit dus net zo bodyshaming als ‘pfff vind je wel dik hoor, even wat minder eten meis’. Ze kan er niet bij dat iemand zulke berichten stuurt. ‘Haar foto ziet eruit als een leuke jonge vrouw met kids. Je denkt dat die beter weet dan online bodyshaming’, aldus Romy.

Lees ook: Roxeanne Hazes: ‘Ik kreeg een soort mental breakdown’

Stoppen met bodyshaming

De zangeres maakt voor eens en voor altijd duidelijk dat bodyshaming niet oké is. ‘Ik ga mijn lichaam of mijn eetgewoontes niet verdedigen, ook al krijg je die neiging dan dus wel. Bizar toch?’, schrijft Romy. Ze roept haar volgers op om een einde te maken aan de vervelende opmerkingen: ‘Zullen we eens stoppen met kritiek naar elkaars lijf? Worden we allemaal mooier van!’. Gelukkig krijgt Romy ook genoeg lieve reacties binnen. ‘Ik vind je wel echt een prachtige vrouw’, schrijft iemand. ‘Ik vind het echt heel goed van je dat je hier gewoon tegenin gaat. Girlpower’, zegt een ander.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Romy Monteiro (@romymonteiro) op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen