Canva1 (65)

Rokende, zwangere Romy in ‘Vier Handen op Eén Buik’ maakt de tongen los

Gisteravond was een nieuwe aflevering van Vier Handen Op Een Buik te zien. Dit keer ging Nienke Plas langs bij de zwangere Romy (18).

De presentatrice hoopt haar onder meer van het roken af te helpen.

Romy

Romy is onverwachts zwanger geraakt van haar 17-jarige vriendje. Toch is ze vastbesloten om het kindje te houden en krijgt hierbij steun van haar moeder en stiefvader. De 18-jarige heeft geen makkelijk leven gehad. Toen ze dertien was, werd ze uit huis geplaatst. “Van mijn middelbare schooltijd heb ik maar een jaar meegemaakt. Daarna ben ik naar woongroepen gegaan en was het de ene school in en de andere uit. Daarna ben ik ook niet echt serieus meer met school bezig gegaan.”

Inmiddels woont ze bij haar moeder en stiefvader, waar Nienke haar bezoekt. Hier ontdekt de presentatrice dat ze nog steeds rookt. Wanneer ze hier iets van zegt, vertelt Romy dat het de betere kant op gaat. Zo rookt ze naar eigen zeggen zo’n zeven sigaretten per dag, en dat was eerder een stuk meer.

Minderen

Hoewel Romy bang is voor de bevalling, verloopt deze goed. In zo’n drie uur tijd bevalt ze van haar zoontje Leyvano Dexx Lyon. Wanneer Nienke haar zo’n anderhalve week later bezoekt, vraagt ze hoe het ervoor staat met het roken. Hierop reageert Romy: “Ik ben het nu heel erg aan het minderen. Ik heb vandaag nog maar twee sigaretten gerookt.”

In de hoop Romy te laten stoppen met roken, nodigt Nienke kinderlongarts Noor uit. Ze legt uit wat de gevolgen zijn van roken voor kinderen. Uiteindelijk doet Romy mee aan een experiment, maar niet van harte. “Ik heb me nog nooit zo belachelijk gevoeld.”

Reacties

Op X (Twitter) raakten kijkers niet uitgesproken over de aflevering. Veel van hen konden het niet laten om hun mening te geven over de rokende tienermoeder. “Met deze houding en instelling gaat ze nooit stoppen met roken”, zo klonk het op het platform.

Bron: NPO
Foto: BNNVARA

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.