vermoeid meeting

RIVM komt met platform voor mensen met langdurige coronaklachten

Wie last heeft van langdurige coronaklachten kan voortaan hun symptomen bijhouden op een nieuw platform van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Op deze manier ontstaan naar verwachting een beter beeld van de aandoeningen.

Platform

Voor long covid-patiënten is vanaf vandaag mogelijk om door te geven welke klachten ze hebben, hoe vaak deze klachten voorkomen en hoe deze klachten veranderen over de tijd. Ook kunnen ze aangeven welke medicijnen ze gebruiken. Elke drie maanden zullen ze een vragenlijst krijgen, waarmee onderzoekers inzicht krijgen in hoe de aandoening zich ontwikkelt. Daarnaast kunnen deelnemers benaderd worden voor deelname aan andere onderzoeken.

De patiëntenorganisaties PostCovid NL, Long Covid Nederland en Kinderen met Long Covid laten weten blij te zijn met de nieuwe portal “Centrale aanmelding voor onderzoek en het volgen van mensen – volwassen én kinderen- met postcovid gaat helpen om een beter beeld te krijgen”, aldus directeur Diewke de Haen van PostCovidNL. “Mensen liggen soms al vier jaar in een donkere kamer te wachten tot het beter gaat worden. Dat kan gewoon niet, deze mensen willen hun leven terug.”

Bron: ANP
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.