Ontwerp Zonder Titel 2024 06 07t084130.466

Reizen als je hooggevoelig bent: 5 tips die je gaan helpen

Ben je hooggevoelig en heb je een reis of vakantie op de planning staan? Dan heb je vast iets aan deze 5 tips (waardoor het iets makkelijker wordt).

1. Kies bewust je activiteiten

Als je op een nieuwe plek bent, wil je vaak zoveel mogelijk zien. Dit kan je erg uitputten. Kies daarom je activiteiten bewust uit. Zo blijft je energieniveau op peil en zie je daarnaast ook genoeg van de omgeving. Als anderen wel meer activiteiten willen doen, is het verstandig om naar je gevoel te luisteren. Het is niet erg om een keer niet mee te gaan en voor je eigen rust te kiezen.

2. Kijk met wie je gaat

Als je hooggevoelig bent is het goed om na te denken met wie je gaat reizen en zorg ervoor dat deze persoon jou goed begrijpt. Jullie hoeven echt niet hetzelfde te zijn (soms kunnen tegenpolen elkaar juist nog meer in hun kracht zetten), maar het is wel zo fijn als jullie van elkaar weten wat jullie fijn vinden en wat niet.

3. Houd rekening met onverwachtse wendingen

We weten allemaal dat een vakantie niet altijd verloopt volgens plan. Een vliegtuig die vertraging heeft of bagage die kwijtraakt: het kan er allemaal bij horen. Probeer daarom zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen en jezelf ook een extra rustdag te gunnen als dit nodig is.

Lees ook: 5 gewoonten die je vast en zeker herkent als je hooggevoelig bent

4. Plan rustdagen in

Als je hooggevoelig bent kunnen routines goed werken, maar hier ontbreekt het op vakantie natuurlijk vaak aan. Plan daarom af en toe een rustdag in waarop je even niets moet en lekker kunt bijkomen.

5. Kies een geschikt verblijf

Een druk hotel waar gasten tot laat in de nacht kunnen drinken of een hotel waar voornamelijk jongeren verblijven, zal jou waarschijnlijk niet gelukkig maken. Lees je goed in en probeer een hotel te vinden dat bijvoorbeeld wat afgelegen ligt of waar uit de reviews blijkt dat er een rustige, ontspannen sfeer hangt. Dat zijn de plekken waar jij tot rust kunt komen.

Vriendin’s favoriet

Volgens Susan Marletta-Hart hoeven hoogsensitieve mensen geen slachtoffer van hun bijzondere gevoeligheid te zijn, maar kunnen ze die tot hun eigen kracht omvormen. In Leven met hooggevoeligheid belicht ze onder meer de spirituele kant van hooggevoeligheid en laat ze veel ervaringsdeskundigen aan het woord. Zo kun je dit boek ook opvatten als een toegang om dichter bij de verborgen wijsheid van het leven te komen. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: Daten met iemand die hooggevoelig is? Dít wil je weten

Foto: GettyImages
Bron: Hisensitives.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.