Queen Charlotte

Goed nieuws! De releasedatum van de Bridgerton spin-off Queen Charlotte is bekend

Er is goed nieuws voor fans van Bridgerton. Een nieuw seizoen laat nog even op zich wachten, maar tot die tijd kun je je vermaken met de spin-off Queen Charlotte: A Bridgerton Story. Netflix heeft na lang wachten de releasedatum bekendgemaakt.

Wanneer is Queen Charlotte: A Bridgerton Story te zien?

Al sinds mei 2021, als de spin-off wordt aangekondigd, vragen fans zich af vanaf wanneer Queen Charlotte: A Bridgerton Story te zien is. Het hoge woord is er eindelijk uit: in mei kun je de langverwachte serie op Netflix kijken. Houd 4 mei alvast vrij, want dan kan het bingen beginnen.

Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Het verhaal

De spin-off gaat over Queen Charlotte, een geliefd personage uit Bridgerton. In het tweede seizoen doet zij er alles aan om Lady Whistledown te ontmaskeren en krijgen de kijkers een persoonlijke kant van haar te zien.

In de spin-off schittert Golda Rosheuvel wederom als Queen Charlotte. India Ria Amarteifio speelt de jonge Queen Charlotte. De serie laat het huwelijk zien van de jonge Charlotte met koning George. Een liefdesverhaal dat zorgde voor een maatschappelijke verschuiving.

Romantische drama

Shonda Rhimes is het brein achter de serie en heeft geprobeerd om er net zo’n romantische dramaserie van te maken als Bridgerton. “Ik ben enthousiast dat deze nieuwe reeks het verhaal van Charlotte en de wereld van Bridgerton verder zal uitbreiden”, liet Bela Bajaria van Netflix eerder weten. “Shonda en haar team bouwen het Bridgerton-universum zorgvuldig verder uit, zodat ze de fans dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden die ze van hen gewend zijn.”

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Foto: Liam Daniel/Netflix