prins william en prinses kate

Zo rijk is prins William

Sinds het overlijden van koningin Elizabeth is er veel veranderd aan de financiële situatie van prins William. De troonopvolger van het Verenigd Koninkrijk zit er al warmpjes bij, maar het geld klotst nu al helemaal tegen de plinten.

Vermogen prins William

Het daadwerkelijke vermogen van royals blijft gissen, maar het is duidelijk dat prins William veel én makkelijk geld verdient. Uit de erfenis van zijn moeder Diana kreeg hij 9 miljoen euro, en vervolgens nog eens 8 miljoen euro van zijn overgrootmoeder, The Queen Mum. Maar waar de prins vooral veel geld aan verdient zonder er al te veel voor hoeven doen, is de landgoederen die hij bezit.

Het zit zo: na de kroning van Charles is het hertogdom Cornwall overgedragen aan William. Dat is zo’n 55.000 hectare grond. In zijn tijd als prins van Wales verdiende Charles al 25 miljoen euro per jaar aan pacht en huuropbrengsten. Ook andere lappen grond staan inmiddels op de naam van de prins.

Lees ook: Dít is het meest onromantische cadeau dat prins William ooit aan Kate gegeven heeft

Steenrijk

Al met al maakt het prins William steenrijk. Het land bij elkaar wordt geschat op 1,2 miljard euro. Overigens mag William de grond niet verkopen. Hij beheert het enkel voor de volgende generatie, het zal dan overgedragen worden aan zijn oudste zoon George, en verdient er in de tussentijd goed aan.

De winst is enorm: sinds het overlijden van Elizabeth in september 2022 is er al 6,5 miljoen euro verdiend aan de opbrengsten van de grond en landgoederen. Het enige wat William daarvoor hoeft te doen, is de hertog van Cornwall te zijn.

Meer over het vermogen van prins William zie je hier:

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard
Foto: Getty Images