Pauline Wingelaar

Pauline Wingelaar over verlies dochter: ‘Ik was dus niet gek, er klopte écht iets niet’

Pauline Wingelaar was vanaf het begin van haar zwangerschap al bezorgd over dochter Belle. Dat vertelt de ‘Echte Gooische Moeder’ in de Linda.

Het meisje werd 22 weken te vroeg geboren en overleed na drie kwartier. “Ik zei steeds: ‘Ik ben zielsgelukkig, maar ik zit niet lekker in de wedstrijd'”, aldus Pauline.

Doemdenken

Pauline vertelt dat ze vanaf het eerste moment van haar zwangerschap al aan het doemdenken was. “Het ging maar door, zonder dat daar een reden voor was. Of ik ging naar de wc en zat dan een uur naar het wc-papier te kijken of er geen bloed bij zat. En bij de twaalfwekenecho moest ik bijna huilen op weg ernaartoe, zo zenuwachtig was ik.”

Vruchtwater

Tijdens de opnames voor Echte Gooische moeders afgelopen september ging het mis. Ze was twintig weken zwanger, maar verloor al vruchtwater. “Ik was dus niet gek, al die tijd. Er klopte écht iets niet.” Uiteindelijk belandde ze in het ziekenhuis, maar mocht snel weer naar huis met volledige bedrust.

Belle

Met 22 weken wordt Pauline uit voorzorg weer in het ziekenhuis opgenomen. Ze krijgt last van krampen, gaat naar het toilet, spant haar buik een beetje aan en Belle wordt geboren.

Met de billen van het meisje in haar hand gaat ze geschrokken terug het bed in. De baby wordt op haar borst gelegd, een ‘heel klein, rood, bijna doorzichtig meisje’. Pauline: “Ik dacht van tevoren dat ik niet zou durven kijken, maar alles is anders op zo’n moment.” Drie kwartier later overlijdt het kindje. Pauline ligt dan op de operatietafel omdat haar placenta niet loslaat.

Zegeningen

Pauline laat weten dat inmiddels positieve en negatieve gevoelens zich met elkaar afwisselen. Zo kan ze verdrietig worden van meisjeskleding bij de Hema, maar ook haar zegeningen tellen: haar twee gezonde zoons. Misschien komt er ooit nog een kindje bij, laat ze weten.

Bron: LINDA., AD
Foto: ANP

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.