Paul de Leeuw

Paul de Leeuw kampt met eetschaamte: ‘Kan niet iets in de koelkast laten staan’

Paul de Leeuw heeft last van eetschaamte. Dat vertelt hij in gesprek met actrice Tina de Bruin, die de podcast Darmstad FM maakt.

Paul de Leeuw over eetschaamte

Paul de Leeuw schommelt al jaren met zijn gewicht. Soms komt er wat bij, dan gaat er weer wat af. De presentator houdt van de lekkere dingen in het leven – zoals aardappels met een heerlijke laag kaas uit de oven, het water loopt je gelijk in de mond -, maar kampt tegelijkertijd met eetschaamte. Dat betekent simpelweg dat hij zich schaamt als hij eet. Daar heeft Paul vooral last van als hij alleen is.

Lees ook: Hoe Paul de Leeuw 7 kilo in 3 weken tijd verloor

Alles kunnen eten wat je wil

Zodra je alleen bent, is er natuurlijk niemand die ziet dat je weer een loopje naar de koelkast maakt. Of naar de la of kast waar alle snacks liggen. Dat zijn de moeilijke momenten, aldus de presentator.

Over zijn ‘opgeflufte’ aardappels met kaas zegt Paul bijvoorbeeld dat hij het voor de helft opeet, om de rest vervolgens weg te gooien. “Dat is dan een vorm van schaamte”, zegt hij daarover. “Dat ik gewoon niet iets in die koelkast kan laten staan.”

Guilty pleasure

Naast zijn voorliefde voor alles wat lekker, smaakvol en vet is, heeft Paul de Leeuw nog een guilty pleasure. Het is geen maaltijd of snack, maar een drankje: wodka met jus d’orange. “Bij alles wat in mijn mond komt, denk ik vaak: dat had er niet in gehoeven.”

Beluister de hele podcast hieronder.

Foto: ANP