Ontwerp Zonder Titel 2024 05 31t125425.279

Paperclipping: een dating-trend waar je voor wilt oppassen

Doet de term paperclipping een belletje rinkelen? Wij vertellen je wat je wilt weten over deze datingtrend en waarom je er liever ver vandaan blijft.

Clippy

De term paperclipping verwijst naar Clippy, het paperclip figuurtje dat jaren geleden op je computerscherm verscheen en die vervolgens allerlei vervelende, onnodige vragen stelde als je een Microsoft programma opende. Je hebt te maken met paperclipping als iemand te pas en te onpas in je leven oppopt en dan alleen een simpele vraag als: ‘hey, hoe is het?’ stuurt. Vaak leidt deze simpele vraag niet tot een interessant gesprek, maar het zorgt er wel voor dat deze persoon in je achterhoofd blijft spoken. Het betekent vaak ook dat de ander jou zo een beetje aan het lijntje houdt of als een soort optie wilt hebben, maar niet heel veel moeite ervoor wilt doen. Vandaar dat we hier spreken over een toxische dating-trend.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten als je gaat daten met een Stier

De deur op een kier laten staan

De ander stuurt je zo nu en dan een berichtje, maar doet niet echt moeite voor je en zo blijft de deur op een kier staan. Als je denkt te maken te hebben met paperclipping is het belangrijk om te achterhalen hoe jullie gesprekken meestal verlopen. Een ‘hoe gaat het met je?’ hoeft niet direct te betekenen dat je te maken hebt met een toxische dating-trend, maar als deze opening nooit tot een diepgaand gesprek, een telefoontje of een echte date leidt, is dit waarschijnlijk wel het geval en is het goed om alert te zijn en jezelf te beschermen. Dit is natuurlijk lastig als je iemand echt leuk vindt en er al gevoelens zijn ontstaan. Probeer in je achterhoofd te houden dat de tijd en aandacht die je aan hem of haar besteedt, ook besteedt zou kunnen worden aan iemand die jou wel echt leuk vindt en hier ook moeite voor wilt doen.

Vriendin’s favoriet

Onmogelijke liefdes geeft een completer beeld dan ooit over mensen die verliefd werden op de ‘verkeerde’. Een boek over minnaars, minnaressen, bedriegers en bedrogenen. Zijn deze verhoudingen echt geheim of knijpt de echtgenoot m/v soms een oogje toe? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Lees ook: 5 dingen die je moet weten als je gaat daten met een Ram

Foto: GettyImages
Bron: Pscyhologytoday.com

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.